Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τράπεζα κατάσχει επιδόματα ενώ οι λογαριασμοί έχουν δηλωθεί ακατάσχετοι

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016
Επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών, απευθύνει η Ε.Σ.Α.με.Α., αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά κάτω των 1.250 ευρώ, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας....

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί μέσω των Τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα. Η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη Τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος.

Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση η Ε.Σ.Α.με.Α. ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομίας που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους - ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί - τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 € και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.












dikaiologitika
  • Blogroll

  • Blog Archive