Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΗΠΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016
Ο αμερικανός κωμικός Τζον Όλιβερ διέγραψε τα χρέη 9.000 πολιτών

Η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης ανήκει στον αμερικανό δημοφιλή κωμικό Τζον Όλιβερ, παρουσιαστή του Last Week Tonight.
Ο παρουσιαστής αποφάσισε να μην μοιράσει δώρα, όπως...
συνήθως γίνεται στα τηλεοπτικά σόου, αλλά να απαλλάξει 9.000 Αμερικανούς από τα χρέη τους στο σύστημα υγείας.
Ο Oliver εξήγησε on camera πως εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό σύστημα υγείας. Τα περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα αυτά χρέη πωλούνται σε εισπρακτικές εταιρίες οι οποίες κυνηγούν με κάθε τρόπο τους οφειλέτες για να πάρουν τα λεφτά. Ακόμη και με απειλές. 
«Η αγορά του χρέους είναι βρόμικη επιχείρηση, που χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι» τόνισε ο Oliver.
Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο ίδιος δημιούργησε μια απλή εταιρεία, την Central Asset Recovery Professional, Inc στο διαδίκτυο για 50 δολάρια, ενώ στη συνέχεια έκανε εγγραφή στο Μισισιπή. Αμέσως μετά δέχτηκε μια προσφορά για να αγοράσει χρέη προς το σύστημα υγείας ύψους 15 εκατ. δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων. Πρόκειται για τα χρέη συνολικά 9.000 πολιτών.
Στο τέλος της εκπομπής πάτησε το κεντρικό μπάζερ ανακοινώνοντας ότι τα χρέη των 9.000 πολιτών θα διαγραφούν. 
Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ σε εκπομπή κρατούσε η Όπρα Γουίνφρεϊ, που είχε δώσει το 2004 σε κάθε μέλος του κοινού της ένα αυτοκίνητο, με τη δωρεά να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive