Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Μήνυμα της Λέιλα Χάλεντ στον Ελληνικό λαό

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016
Η θρυλική μαχήτρια της Παλαιστινιακής αντίστασης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εναρκτήρια πολιτική εκδήλωση του Resistance Festival 2016...
την Παρασκευή 24/6 στις 8μμ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.

Είναι μεγάλη μου χαρά που θα επισκεφθώ την Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έρχομαι να εκπροσωπήσω τον Παλαιστινιακό λαό που εξακολουθεί να υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή, συνεχίζει όμως να αντιστέκεται.

Το 1969 πέταξα πάνω από την Αθήνα, στην αεροπειρατεία της TWA.

Μίλησα στον υπεύθυνο του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και έστειλα μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που εκείνη την περίοδο υπέφερε από την στρατιωτική χούντα.
Εμείς οι Παλαιστίνιοι νοιώθουμε όλους του λαούς που καταπιέζονται γιατί υποφέραμε πριν από 69 χρόνια και ο πόνος της νάκμπα εξακολουθεί να είναι ζωντανός.

Όταν ο ΣΎΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές ήμασταν πολύ χαρούμενοι και θεωρούσαμε πως αυτή η νίκη θα είχε θετικό αποτέλεσμα στην αμοιβαία μας σχέση.

Ωστόσο, σοκαριστήκαμε από τις πολιτικές της κυβέρνησης σε σχέση με το Ισραήλ. Πρώτα η συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Δεύτερον, οι στρατιωτικές ασκήσει ΗΠΑ, Ελλάδας και Ισραήλ. Θεωρούμε ότι αυτές οι πολιτικές δεν εξυπηρετούν τους Έλληνες με κανέναν τρόπο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ελλάδα περνάει οικονομική κρίση, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στους εχθρούς της ανθρωπότητας (ΗΠΑ και Ισραήλ).

Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει τη θέληση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις χωρίς να εξαρτάται από εκείνους που είναι υπαίτιοι για τα βάσανά του.

Από τα βάθη της καρδιάς μου στέλνω επαναστατικούς χαιρετισμούς και την υποστήριξή μου στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στο λαό που πιστεύει στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό, το απαρτχάιντ, την κατοχή και την καταπίεση.


diktyospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive