Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Τι έδειξε η αυτοψία στο σημείο όπου πήρε φωτιά το τζιπ του Μαυρίκου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Ιουνίου 12, 2016

Αυτοψία στο σημείο της Αττικής Οδού όπου βρέθηκε απανθρακωμένος ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος, μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου, πραγματοποίησαν σήμερα οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που....
όρισε η οικογένεια .
Οι δύο εμπειρογνώμονες ερεύνησαν σχολαστικά όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού και περισυνέλεξαν διάφορα ευρήματα, τα οποία θα εξεταστούν σε δικά τους εργαστήρια, αλλά και στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Μελέτησαν επίσης με προσοχή το τμήμα της τελευταίας διαδρομής του 42χρονου, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη από τον τόπο και να την συγκρίνουν με τα βίντεο από τις κάμερες.
Οι τεχνικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη αν η ανάφλεξη του αυτοκινήτου οφείλεται σε δολιοφθορά ή κάποια βλάβη, αλλά θα έχουν μια συνολική εικόνα μετά και από την εξέταση του αυτοκινήτου, την οποία θα κάνουν την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα βγάλουν και το πόρισμα τους.
Σε ότι αφορά την αυτοψία στην Αττική Οδό, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα ευρήματα μπορούν να υποθέσουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος έκανε προσπάθεια να σταματήσει το αυτοκίνητο, καθώς διαπίστωσε κάποιο σοβαρό κίνδυνο.
Ειδικότερα, το τζιπ, από το σημείο που διακρίνεται και στις κάμερες ότι κάτι άρχισε να συμβαίνει, διήνυσε 358 μέτρα, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και χτύπησε «ομαλά» στο διαχωριστικό στηθαίο τρεις φορές, μέχρι που ακινητοποιήθηκε.
Είναι γνωστό από την αστυνομική έρευνα, ότι ο Π. Μαυρίκος προσπάθησε να βγει από το όχημα αλλά δεν άνοιγε η πόρτα, καθώς το τζιπ ήταν κολλημένο στο στηθαίο, και δεν πρόλαβε να βγει από την θέση του συνοδηγού, γιατί εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που τον εγκλώβισε.
Στην πορεία που ακολούθησε το όχημα υπάρχει ένα «τυφλό» σημείο, που δεν καλύπτει η κάμερα. Ωστόσο οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαρροή λαδιού, που θεωρείται πιθανό να προκλήθηκε από το αυτοκίνητο.
Επίσης περισυνέλεξαν πολλά μικροαντικείμανα, μεταξύ των οποίων είναι και τρία καπάκια από μεταλλικά κουτιά, που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο. Τα καπάκια ήταν σκόρπια, κοντά στο σημείο της φωτιάς, ενώ το μεγαλύτερο από τα τρία έχει καεί. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν είναι εξαρτήματα του Porsche Cayenne και θα διερευνηθούν εργαστηριακά.
Ο Νίκος Διαμαντής είπε ακόμα ότι οι αιτίες που μπορεί προκαλέσουν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, εφόσον βέβαια δεν έχει γίνει παγίδευση με κάποιον μηχανισμό, είναι τέσσερις: Διαρροή καυσίμου, στο σύστημα τροφοδοσίας και ανάφλεξης, διαρροή λαδιού, και βλάβη στο σύστημα πέδησης ή στα ηλεκτρικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουν βρεθεί ίχνη κάποιου μηχανισμού ή δολιοφθοράς, αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

TVXS
  • Blogroll

  • Blog Archive