Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Χώσιμο χωρίς τέλος στη Λήμνο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016
Σε επιστολή καταγγελίας τους στο «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος», φαντάροι αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην 101 ΑΚ ΜΜΠ στη Λήμνο με πάνω από 30 υπηρεσίες και μόλις μία έξοδο...


«Από τον Φλεβάρη που έχουμε έρθει στη μονάδα έχουμε πάρει λιγότερες από 10 εξόδους και συνολικά είμαστε δυο μήνες στο φυλάκιο», αναφέρουν στην καταγγελία τους που δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος και συνεχίζουν:

«Φυλάκιο καθόμαστε στην καλύτερη 10-15 μέρες σερί και κάνουμε όλη την ημέρα, ακόμη και 15.00-16.00 το μεσημέρι περίπολο με το κράνος. Ύπνος ανύπαρκτος, να κοιμάσαι 5-6 ώρες το πολύ και σπαστά εννοείται και να κάνεις περίπολο 9 ώρες τη μέρα στον ήλιο.

Θαλαμοφύλακας ήταν πρόσφατα ένα παιδί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, πράγμα όχι και τόσο ασυνήθιστο και τον διέταξε μετά ο διοικητής να κόψει χόρτα όπως τον βάζει κάθε μέρα εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον.

Άδειες και τιμητικές ούτε για δείγμα, κανένα ενδιαφέρον για την κούραση που σε διακατέχει και ένας διοικητής που με 7 άτομα δύναμη ενδιαφέρεται μόνο για τις δημόσιες σχέσεις με τους ανωτέρους του, πάντα στην πλάτη μας.

Ο ταχυδρόμος είναι στο φυλάκιο και ανεβοκατεβαίνει για να πάει τα γράμματα και μετά νούμερο στο φυλάκιο, οπότε χάνει και τον μεσημεριανό ύπνο.
Αυτός που είναι στο δεύτερο γραφείο είναι ταυτόχρονα και ΚΨΜιτζής και θαλαμοφύλακας.

Μέχρι τώρα είχαμε μόνο δυο θαλαμοφύλακες που κάναν 12ωρα και δεν μίλαγαν με άνθρωπο όλη τη μέρα. Έχουμε φτάσει στα όρια μας ψυχολογικά και σωματικά, με αποτέλεσμα τα περιστατικά έντονων καυγάδων μεταξύ μας να πληθαίνουν.

Τα στελέχη ενώ δεν φταίνε, δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Εξάλλου και σε εκείνους φέρονται σαν στρατιώτες πολυτελείας, ενώ έχουν 20 χρόνια προϋπηρεσίας. Η μόνη λύση φαίνεται να πάρεις Αναβολής κι ας έχεις μόνο 2 και 3 μήνες υπόλοιπο θητείας, ενώ παντού καλλιεργείται η λογική του βύσματος. Έχουμε φτάσει στα όρια μας».

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος καλεί τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και ζητά την παρέμβαση των οικογενειών τους στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. «Για την άθλια αυτή κατάσταση η ευθύνη βαραίνει το ΓΕΣ και τους Υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα. Οι αποσπάσεις φαντάρων στα ΚΑΑΥ κάθε καλοκαίρι για να κάνουν οι στρατιωτικοί φθηνές διακοπές αδειάζει τις μονάδες και οι διοικητές σχίζουν τους ελάχιστους συναδέλφους», σημειώνει το Δίκτυο Σπάρτακος.













diktyospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive