Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Όλοι θυμόμαστε ότι πριν από 3 μήνες, το μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε με 2 χρόνια φυλάκιση γιατί καταγγείλαμε τα καψόνια που γινόντουσαν σε... Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Το αιτιολογικό της προειλημμένης δικαστικής απόφασης ήταν ότι πλέον έχουμε ένα δημοκρατικό στρατό και τα καψόνια αποτελούν ανάμνηση ενός κακού παρελθόντος.
Πρόσφατα όμως και μέσα από ανακοίνωση του ΓΕΣ αποδείχτηκε ότι καψόνια γίνονται στον Ελληνικό Στρατό και μάλιστα είναι σύνηθες φαινόμενο στις Στρατιωτικές Σχολές. Το θέμα επομένως δεν είναι αν γίνονται καψόνια αλλά ποιος τα συγκαλύπτει και ποιες πολιτικές αποφάσεις τα διαιωνίζουν.
Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση του ο νυν ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα απόλυτης καταδίκης και βούλησης της ιεραρχίας να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το φαινόμενο εγγράφως το ΓΕΣ τόνισε «ότι οι φερόμενοι ως θύτες του επεισοδίου παραπέμπονται στο συμβούλιου της ΣΣΕ με το ερώτημα της αποπομπής».
Εμείς εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας εκτιμώντας ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα καταρρεύσει για τους γνωστούς λόγους. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Σύμφωνα με την  «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 23/2016: Μετά από διερεύνηση του περιστατικού με τους Ευέλπιδες στη ΣΣΕ, δεν προέκυψε τίποτε αξιόποινο».
Τι συνέβη λοιπόν; Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση; Και όταν λέμε άνωθεν παρέμβαση εννοούμε την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα.
Ναι απαντά το σαιτ Militaire.gr. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος παρενέβη και κάλυψε τους δύο βασανιστές Ευέλπιδες!
Οι συγκεκριμένοι είναι Κύπριοι, τριτοετείς Ευέλπιδες, πρωταγωνίστησαν στον επεισόδιο με τον πρωτοετή και θα τιμωρηθούν με πολυήμερη φυλάκιση, αλλά δεν υπάρχει θέμα αποπομπής τους από τη ΣΣΕ.  Τι μεσολάβησε και σε λιγότερο από 24 ώρες το ΓΕΣ με επίσημη ανακοίνωσή του έκλεισε την υπόθεση, χωρίς καν να ανακοινώσει αν οι δύο τριτοετείς τιμωρήθηκαν;
Η “ανεπίσημη πληροφόρηση” θέλει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να δείχνει ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης, όχι από προσωπικό κίνητρο, αλλά πιθανότατα κατόπιν παράκλησης από την Κύπρο να μην υπάρξει αποπομπή των τριτοετών. Ο Καμμένος έχει στενές σχέσεις με πολλούς πολιτικούς από την Κύπρο, μ΄ έναν απ΄ αυτούς υπήρξε και συμφοιτητής.
Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Αν το περιστατικό ήταν τόσο σοβαρό όσο παρουσιάστηκε προχθές από την ενημέρωση του ΓΕΣ, δικαιολογείται η οποιαδήποτε παρέμβαση, απ΄ όπου κι αν προέρχεται για να “κλείσει” το ζήτημα γρήγορα και χωρίς πολλούς “κραδασμούς”;
Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ΣΣΕ, το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ;  Μήπως με τέτοιες πρακτικές προετοιμάζουμε απλά το επόμενο επεισόδιο και μετά το επόμενο διαιωνίζοντας μια κατάσταση που μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις;
Αν επομένως αναρωτιέστε ποιος καλύπτει τους βασανιστές, ποιος ευθύνεται για τη διαιώνιση αυτών των απάνθρωπων, χυδαίων και ολοκληρωτικών αντιλήψεων και πρακτικών δεν έχετε παρά να στραφείτε στο Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργικό Γραφείο. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive