Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Θα αποτύχει κάθε απόπειρα εμβόλισης του ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2016
H Αυτόνομη Δημοκρατική Ένωση Συνδικαλιστών (ΑΔΕΣ) εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Β.Ε. στην ...επιχείρηση “Ολυμπιακή Ζυθοποιία”, η οποία επέδειξε μια ακατανόητη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τα στελέχη της εταιρίας αγνοώντας θεσμοθετημένες πρακτικές δεκαετιών αθέτησαν εντελώς ανεξήγητα όσα είχαν συμφωνήσει με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.
 
Πρόκειται για μια πρωτοφανή συμπεριφορά που πλήττει καίρια τις σχέσεις και το ομαλό κλίμα στην επιχείρηση. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι με γνώμονα την ανάπτυξη της εταιρίας και κατ΄ επέκταση τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας, απέφυγαν τις αναίτιες συγκρούσεις, κάτι που θα κάνουν και στο μέλλον, αν η εταιρία τηρήσει όλα όσα συμφώνησε σε σχέση με τις θέσεις εργασίας. 
 
Η επιλογή των εργαζομένων βοήθησε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης, εφόσον η εταιρεία είδε τη χρονιά που πέρασε να αυξάνονται οι πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς της. Για αυτό το λόγο δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς η ακατανόητη συμπεριφορά της διεύθυνσης, η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στέλνοντας στις διαδικασίες ένα πρόσωπο, το οποίο σύμφωνα με τη δική του δήλωση, δεν είχε τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί, απλώς θα έπαιζε το ρόλο κομιστή των αιτημάτων των εργαζομένων προς τους ανώτερούς του! Πρόκειται για μια πρωτοφανή και προκλητική ενέργεια απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και κάθε έννοια συνδικαλιστικής πρακτικής.
Το γεγονός αυτό μας βάζει σε σκέψεις, ότι η πράξη αυτή μπορεί να ήταν και σκόπιμη με στόχο να προκαλέσει τις αντιδράσεις του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Β.Ε.
 
Το συγκεκριμένο εργατικό σωματείο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, γιατί η αγωνιστική του παράδοση είναι γνωστή εντός και εκτός Ελλάδος, για αυτό και δε μπορούμε να αποφύγουμε τις δεύτερες σκέψεις για τους πραγματικούς λόγους αυτής της συμπεριφοράς, δηλαδή το ενδεχόμενο αυτές οι κινήσεις να αποσκοπούσαν στην αποδυνάμωση του κινήματος “Ούτε γουλιά” μέσω της διάσπασης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με το άνοιγμα και δεύτερου μετώπου αγώνα.
Όσο και αν κάποιοι ονειρεύονται ότι με τη διάσπαση της αγωνιστικής προσήλωσης των εργαζομένων και δη των στελεχών του Συνδικάτου με ένα δεύτερο μέτωπο αγώνα θα μπορέσουν να εμβολίσουν το ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ πλανώνται πλάνην οικτράν και απλώς υπενθυμίζουμε στους θιασώτες τέτοιων απόψεων ότι το σ.κ. του κλάδου στα Εμφιαλωμένα Ποτά έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία και στο παρελθόν διμέτωπους και πολυμέτωπους αγώνες. 
 
Πιθανές πρακτικές λυκοφιλίας και “πολυεθνικής” συνεργασίας στον ελλαδικό χώρο με στόχο τον αγώνα των εργαζομένων και το κίνημα “Ούτε γουλιά” θα προκαλέσουν την αντίδραση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού με απρόβλεπτες συνέπειες κυρίως για τους τρίτους που θα θελήσουν να εμπλακούν σε μια τέτοια αντιπαράθεση.
  • Blogroll

  • Blog Archive