Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της....
ληστείας το 2006 στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Σόλωνος, στην οποία είχε τραυματιστεί βαριά ο Γιάννης Δημητράκης.

 Με την απόφαση του το δικαστήριο , προς το οποίο υπέβαλε απαλλακτική πρόταση και ο Εισαγγελέας Έδρας, αθώωσε τον Τσιρώνη και από όλες τις υπόλοιπες κακουργηματικές πράξεις που είχαν αποδοθεί σε βάρος του και αφορούσαν άλλες ληστείες τραπεζών, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.α. Για τις ίδιες πράξεις είχε αθωωθεί το 2011 και ο Σίμος Σεϊσίδης.

Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος του Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων πως στο πρόσωπο του εντολέα του «είχε στοχοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος» και ότι είχε χαρακτηριστεί «από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος των "ληστών με τα μαύρα", και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «μέχρι και σήμερα και παρά την  αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και του Σ. Σεϊσίδη, η Ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των "ληστών με τα μαύρα", με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης».

Ο κ.Παπαδάκης τονίζει πως σήμερα ο Τσιρώνης «αποδείχθηκε πανηγυρικά αθώος από όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ενώ είχε προηγηθεί η ακύρωση ερήμην καταδικαστικής απόφασης που του είχε επιβάλει για την ίδια αιτία (πλημμελήματα που συνδέονται με τις αποδοθείσες πράξεις και είχαν δικαστεί χωριστά) άδικα, ποινή 7,5 χρόνων».

Η ανακοίνωση του δικηγόρου καταλήγει: «Έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν και συνεχίζει, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε, τον αγώνα της μέχρι την πλήρη δικαίωση και αποφυλάκισή του».

Ο Τσιρώνης συνελήφθη πριν ένα χρόνο σε σπίτι στη Νέα Αγχίαλο Βόλου σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την σύλληψη υπόπτων για την ληστεία τράπεζας στο Δίστομο.

Οι δράστες της ληστείας - στην οποία δεν μετείχε ο Τσιρώνης- είχαν πάρει όμηρο από την τράπεζα τον όποιο είχαν αφήσει ελεύθερο μόλις είχαν διαφύγει από την περιοχή.




πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive