Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Συλλήψεις στο Βέλγιο: Σχεδίαζαν επιθέσεις σε χώρους όπου κόσμος θα έβλεπε αγώνα του Euro

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Ιουνίου 19, 2016
Τα άτομα, που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο...
φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους στη Γαλλία, όπου θα συγκεντρωνόταν κόσμος για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Βελγίου με την Ιρλανδία. Στα σχέδια των συλληφθέντων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν και ένα αστυνομικό τμήμα στις Βρυξέλλες.

Κατά την μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έγιναν συνολικά 40 προσαγωγές, δώδεκα εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Όπως ανακοινώθηκε τρεις Βέλγοι πολίτες συνελήφθησαν για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυκτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. H βελγική εφημερίδα Le Soir σημειώνει ότι η επιχείρηση διενεργήθηκε μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικής κλήσης που έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση στη βελγική πρωτεύουσα.

Οι έφοδοι,  σε σαράντα διαμερίσματα αλλά και 158 γκαράζ, πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο «ιδιαίτερο περιστατικό» στην περιοχή των Βρυξελλών (στους δήμους Βρυξελλών, Μολενμπέκ, Σάερμπεκ, Άντερλεχτ, Κοέκελμπεργκ, Μπερσέμ-Σεντ-Αγκάτ, Εβέρ, Φορέστ, Βατερμάελ-Μπόιτσφορτ, Γκανσχόρεν), στη Φλάνδρα (Ζαβεντέμ, Νινόβ, Βεμέλ) και στη Βαλονία (Φλερίς, Τιμπίζ και Λιέγη).

«Θεωρούμε ότι βάσει των οδηγιών του κέντρου κρίσεων έπρεπε να ακολουθήσουμε τα γεγονότα και θέλω για μια ακόμα φορά να πω αυτό που έχω ήδη πει πολλές φορές, θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε φυσιολογικά. Ας ζήσουμε φυσιολογικά. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η δουλειά των ερευνητών έχει αποτέλεσμα. Είδατε ότι οι έρευνες που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και να αποτρέψουν επιθέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Όπως αναφέρει το euronews, την περασμένη εβδομάδα είχε διαρρεύσει έγγραφο των βελγικών υπηρεσιών, στο οποίο αναφερόταν ότι, δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατευθύνονται από τη Συρία, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, στο Βέλγιο και τη Γαλλία, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι χθεσινοβραδινές συλλήψεις έχουν σχέση με το σενάριο αυτό.




















tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive