Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016


Μόλις δυο ημέρες μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα, ένα ακόμη περιστατικό βάζει φωτιά, αυτή τη φορά στη Μινεσότα. 
Ένας 32χρονος πυροβολήθηκε από ...
αστυνομικούς μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στη γυναίκα του και το παιδί τους, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας.
Η σύζυγος κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού και το μετέδωσε σε ζωντανό χρόνο στο Διαδίκτυο. Διαδόθηκε άμεσα στα social media πριν καν πιάσουν την είδηση τα τοπικά ΜΜΕ.
Το περιστατικό 
Το θύμα είναι ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ. Οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος και η μικρή του κόρη, όταν τους σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Καστίλ που άφησε σχεδόν αμέσως την τελευταία του πνοή.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Υποστήριξε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αστυνομικός έχει τεθεί σε άδεια.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγος του Φιλάντο Καστίλ, Λάβις Ρέινολντς που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, η αστυνομία τους σταμάτησε επειδή είχαν σπασμένο φλας.
Ο Καστίλ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε άδεια οπλοφορίας και ότι είχε όπλο μαζί του. Σύμφωνα με την Ρέινολντς, όταν ο Καστίλ πήγε να πιάσει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για να την δείξει στον αστυνομικό, αυτός τον πυροβόλησε.
Άμεσα ξέσπασαν οργισμένες διαδηλώσεις. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη για να διαμαρτυρηθούν. Τον κυβερνήτη φυγάδευσε η αστυνομία.

Μόλις χθες έκανε το γύρω του κόσμου ακόμη ένα βίντεο - ντοκουμέντο που αφορούσε τον Άλτον Στέρλινγκ επίσης αφροαμερικανό που έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου από τα πυρά αστυνομικών, στη Λουιζιάνα. Διαδηλώσεις ξέσπασαν στην πολιτεία ενώ σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητα και νέο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό.


4 αστυνομικοί νεκροί σε επεισόδια στο Ντάλας σε αντίποινα για δολοφονία Αφροαμερικανών

  • Blogroll

  • Blog Archive