Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Στην επιβολή απαγόρευσης της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος σε ένα αυστριακό γιατρό προχώρησε το Ιατρικό Επιμελητήριο Βιέννης όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook.


Παραδείγματα αυτών των αναρτήσεων του, για τις οποίες έχει επέμβει ήδη η Εισαγγελία Βιέννης, είναι το ακόλουθο΅:»Οποιος έχει τη νεολαία έχει το μέλλον, και αυτό το είχε πει και το είχε διαβλέψει ο Χίτλερ».

Εξάλλου, ο ίδιος απευθυνόμενος μέσω Facebook, προς τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς, γράφει : «όλοι σας πρέπει να στηθείτε στον τοίχο και αυτή η ημέρα δεν θα αργήσει».

Σάλο είχε προκαλέσει επίσης στις αρχές της χρονιάς και η πινακίδα με την επιγραφή «Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο», που είχε αναρτήσει –μάλιστα και σε αγγλική μετάφραση– τόσο στην είσοδο του ιατρείου του στη Βιέννη, όσο και στο Facebook, ο Αυστριακός γιατρός Τόμας Ούντεν.

Αντιδρώντας τότε στην πρωτοφανή αυτή στάση ενός συμβεβλημένου γιατρού του, το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του, έπειτα και από την κατηγορηματική άρνηση του 54 χρονου να αλλάξει την τότε στάση του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Βιέννης, εναντίον του γιατρού έχει υποβληθεί μήνυση στη βάση του Νόμου Απαγόρευσης Ναζιστικής Δραστηριοποίησης, ενώ έχουν γίνει έρευνες στην κατοικία του και έχει κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blogroll

  • Blog Archive