Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η αντιπαράθεση στα Λιπάσματα Καβάλας, έχει φτάσει σε σημεία που δύσκολα μπορεί κανείς να συναντήσει προηγούμενά τους, ίσως και στην παγκόσμια ιστορία του συνδικαλισμού.
Μεταφέρουμε από το λογαρισμό των εργαζομένων στο fαcebook σχόλιο που αναφέρεται στη φωτο της παρούσας ανάρτησης:....
«10 από τους 13 εργαζόμενους που απολύθηκαν πρώτοι από τα Λιπάσματα και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, μιας και τους έχει γίνει μήνυση από την εταιρία, γιατί μπήκαν να εργαστούν σε μέρα που ο εργοδότης τους, τους είχε βγάλει σε ρεπό χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν!
Τρέλανέ μας Λαυρέντη… Όσο μας πληγώνεις τόσο μας πορώνεις!
Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας με το κεφάλι ψηλά κόντρα στον παραλογισμό και την εξαθλίωση!
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ!
Όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου, καμία τακτική εκφοβισμού δεν μπορει να σε σταματήσει!
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!».
Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Την υποκριτική παράσταση την ζούνε σήμερα και οι εργαζόμενοι της μοναδικής εγχώριας βιομηχανίας λιπασμάτων στην Καβάλα. Εδώ και δύο μήνες περίπου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί απλά σαν θεατής και ταυτόχρονα εμφανιζόταν και ως συμπάσχων!!!!!
Ενώ εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σχέδιο εργολαβοποίησης που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ο γνωστός για το Θεάρεστο έργο του κύριος Λαυρεντιάδης που δημιουργεί νέα δεδομένα για την Χώρα όταν σε μια Επιχείρηση με εκατοντάδες εργαζόμενους θέλει να δημιουργήσει ειδική ζώνη εργαζομένων που ουδείς δεν θα έχει σύμβαση αορίστου χρόνου.
Για να το πετύχει αυτό σχεδίασε την δημιουργία δύο νέων εταιρειών και πρόσφατα και τρίτη που φέρονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ και επικαλούμενος ότι πλέον το έργο παραγωγής λιπάσματος το έχουν οι ενοικιαστές της εταιρείας, καλεί τους εργαζόμενους την μεταφορά τους στις νέες εταιρείες με 14μηνη σύμβαση κρατώντας ταυτόχρονα και δικαίωμα να μπορεί να την καταγγείλει και πριν το 14μηνο.
Η έκταση του όλου αυτού ζητήματος που δίνει μήνυμα προς τους απανταχού εργοδότες για παραπέρα καταστρατήγηση και αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος, θα πίστευε κανείς ότι η αντίδραση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου θα ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Δυστυχώς φωνή βοώντος εκ της ερήμου αποτελούν οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας αλλά και των Κρατικών Παραγόντων».

ΕΡΤ
  • Blogroll

  • Blog Archive