Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Από την εκκένωση του κτιρίου στη λεωφ. Νίκης 
 
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης σε τρεις καταλήψεις στέγης που φιλοξενούσαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.
Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό....
πλημμελήματος. Οι συνολικά 14 συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60 της κατάληψης του οκταώροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.
Δήμος - νομαρχία - εκκλησία συνεργάστηκαν άψογα για να εξουδετερώσουν όσα... υπόλοιπα ανθρωπιάς «ευδοκιμούσαν» ακόμα στην πόλη.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κατάληψη από αλληλέγγυους στις καταλήψεις στέγης, με προορισμό το Δικαστικό Μέγαρο. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε ανάλογη συγκέντρωση στην οδό Εγνατία.
Στην Αθήνα κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία για τις 6 μ.μ. στα Προπύλαια απευθύνει ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, που ζητάει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η εκκένωση «από τα ΜΑΤ συνιστά ποιοτική αναβάθμιση μιας πολιτικής που προτάσσει την καταστολή ως μέθοδο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος».

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive