Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Εργαζόμενη απολύθηκε γιατί διεκδικούσε πληρωμή δεδουλευμένων!

Posted by Αργυρώ Μπρατσιώτη Κυριακή, Ιουλίου 17, 2016
Mε σκληρή ανακοίνωσή της η  ΕΣΗΕΑ προέβη στην δημόσια καταγγελία της εργοδοσίας του ρ/σ «Alpha 989», με αφορμή την μετά από 17 συναπτά έτη εργασίας και προσφοράς στο σταθμό-απόλυση, της εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Γεωργίας Ιωαννίδου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:


«Η συνάδελφος στοχοποιήθηκε λόγω της θέσης της ως εκπροσώπου των εργαζομένων, διότι με τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις της προς τη Διεύθυνση Προσωπικού απαίτησε το αυτονόητο: την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων των συναδέλφων, οι οποίοι μόλις σήμερα ξεπληρώθηκαν για το μήνα Μάιο.

Επιπλέον αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση των αποδοχών της, γεγονός για το οποίο η ιδιοκτησία της επιφύλαξε αυτή την εκδικητική συμπεριφορά, παρόλο ότι τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας έχουν κριθεί επανειλημμένα από τα δικαστήρια ως παράνομες και καταχρηστικές με δικαστικές αποφάσεις.

Σε σημερινή σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ για το θέμα, αποκαλύφθηκε ότι στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ακολουθείται ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζομένων, το οποίο όμως εφαρμόζεται μυστικά και δυστυχώς με την ανοχή παλαιότερων συνδικαλιστικών πρακτικών τουλάχιστον από 5ετίας.

Ακόμη και με τις αντεργατικές αυτές πρακτικές όμως, δεν κατέστη εφικτό να αμφισβητηθεί η επάρκεια της συναδέλφου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την αποκατάστασή της στα καθήκοντά της, δηλώνει δε ότι θα σταθεί στο πλευρό της ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο.»


Πηγή: ergasianews.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive