Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016


Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές αστυνομικούς (Vid)
Όταν τη Δευτέρα ένας 23χρονιος αυτιστικός βγήκε από το κέντρο ψυχικής υγείας όπου διαμένει και άρχισε να ....
περιπλανιέται στους δρόμους, ένας εργαζόμενος του ιδρύματος, ο Charles Kinsey, βγήκε να τον ψάξει. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αυτιστικός άνδρας καθόταν οκλαδόν στο δρόμο παίζοντας με ένα μικρό λευκό παιχνίδι και ο Kinsey είχε κάτσει δίπλα του στο έδαφος, ώσπου μια σφαίρα αστυνομικού τον χτύπησε στο πόδι.


Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου, φαίνεται ο άτυχος μαύρος άνδρας να κείτεται στο έδαφος με τα χέρια σηκωμένα στον αέρα και να παρακαλάει τους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν, φωνάζοντας "Μη με σκοτώσετε".

  Όσο ο άνδρας βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, ο 23χρονος αυτιστικός που βρίσκεται δίπλα του συνεχίζει να παίζει με το παιχνίδι του. Ένα άλλο μικρότερο βίντεο, δείχνει τους αστυνομικούς να πιέζουν προς το έδαφος τους δύο άντρες, ενώ σε μια συνέντευξη που έδωσε ο μαύρος φύλακας στο κανάλι WSVN-Channel 7, είπε ότι αφού τον πυροβόλησαν οι αξιωματικοί τον πλησίασαν, τον γύρισαν μπρούμυτα και του πέρασαν και χειροπέδες.
Όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος εκ των δύο έφερε επάνω του οποιουδήποτε τύπου όπλο.

Πηγή: Miami Herald
  • Blogroll

  • Blog Archive