Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου για ψευδή δημοσιεύματα που αφορούν το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει μπει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο των πληρωμένων κονδυλοφόρων των ΜΜΕ. 


Από τις πιο "σοβαρές" εκδοχές των υποστηρικτών του συστήματος μέχρι και τις πιο ακραίες λαϊκίστικες εκδοχές των εθνικιστικών κύκλων, όλοι προσπαθούν να συσκοτίσουν τον αυτοτελή και ανεξάρτητο ρόλο του Κινήματος Δεν Πληρώνω και να το συσχετίσουν είτε με το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του (κ. Τσίπρα) είτε με την "αγωνιστική" εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή τη ΛΑ.Ε.

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΕ

 Πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από κίτρινα ΜΜΕ, που πουλάνε φτηνό εθνικισμό, αρχικά προσπαθούν να εμπλέξουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τον πρόεδρο του Κινήματος Βασίλη Παπαδόπουλο για σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά δεν υπήρξαν ποτέ, καθώς και να μας τοποθετήσουν σαν σχετιζόμενους, είτε σαν συνομιλητές είτε σαν συμμετέχοντες,   στο κόμμα  του Λαφαζάνη.
 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω από την ίδρυσή του έχει δηλώσει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την υπεράσπιση   των κοινωνικών κατακτήσεων.
Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε βρεθεί ή πρόκειται να συνυπάρξουμε  στον ίδιο πολιτικό φορέα με δυνάμεις που εξυπηρετούν εχθρικά προς το λαό συμφέροντα.

 Με αυτή τη λογική η ομόφωνη απόφαση του Κινήματος μας ήταν:

*να μην υπάρξει οποιαδήποτε σχέση με το καθεστωτικό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει στον αγώνα του Κινήματος μας για τα λαϊκά και δίκαια αιτήματά του - που από κυβερνητική θέση  πλέον τα εξαφανίζει και
*όσον αφορά στη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη δε πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ποτέ κάτι διαφορετικό από τη μήτρα η οποία τον κυοφόρησε. Η αριστερίζουσα φρασεολογία του δε μας πείθει. Ας μη ξεχνάμε ότι την ίδια φρασεολογία χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να καβαλήσει τη καρέκλα της εξουσίας.
 

Διάφορα άτομα που χρησιμοποιώντας τον τίτλο μας μαζί με την απόφυση "Ενιαίο Μέτωπο", περιφέρονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, ουδεμία σχέση έχουν με το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Όλα αυτά γίνονται γιατί επίκειται  πραγματικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και της νεολαίας.
Το καπιταλιστικό σύστημα και η κυβέρνηση του μέσα από αποφάσεις όπως τα νέα διόδια που πλέον τοποθετούνται ακόμη και στον αστικό ιστό της Αθήνας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (ακόμη και της πρώτης κατοικίας) και άλλα πολλά  αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα, θα αφαιμαξει και τη τελευταία σταγόνα ζωής και αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

 
Η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία. Τη στιγμή αυτή αποκαλύπτονται τα παράνομα καρτέλ των μεγαλοεργολάβων με τους στημένους διαγωνισμούς και τους χορούς εκατομμυρίων σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ η εταιρία του Μπόμπολα και ο ίδιος κατηγορείται για σωρεία παρανομιών και στη Κύπρο.

  
Καλούμε όλους τους πολίτες αλλά και όλες  τις προοδευτικές  δυνάμεις  σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και   την ανατροπή του συστήματος αυτού, ωστε να εξαλείψουμε μια και καλή την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.   


Πολιτική Γραμματεία Κινήματος Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 8, Πατήσια, Αθήνα

 kinimadenplirono.eu                     


 oxidiodia.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive