Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Τσουχτερό για την τσέπη των οδηγών αναμένεται να είναι το ταξίδι προς την Κόρινθο και στη συνέχεια προς την Αθήνα και αντίστροφα με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", θα τεθούν σε λειτουργία διόδια τρεις σταθμοί διοδίων πριν από την ολοκλήρωση του έργου.
Στο τμήμα Κορίνθου-Πάτρας προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων: Κιάτου (σήμερα χρεώνει στη μία κατεύθυνση), Νικολαίικων (Αίγιο, νέος σταθμός) και Αραχωβίτικων (νέος σταθμός σε αντικατάσταση των διοδίων Ρίου, που σήμερα χρεώνουν την άλλη κατεύθυνση).
 Αυτό που φαίνεται να έχει συμφωνηθεί είναι ότι οι σταθμοί Κιάτου και Αραχωβίτικων θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αμφίπλευρα τον φετινό Νοέμβριο, χρεώνοντας τα ολοκληρωμένα κομμάτια του άξονα (προς 0,06 ευρώ/χλμ. για τα Ι.Χ.).
Με δεδομένο ότι η εθνική οδός Κορίνθου-Πάτρας είναι συνολικά 120 χλμ., η χρέωση όταν λειτουργήσουν όλοι οι σταθμοί διοδίων στο σύνολο του δρόμου θα είναι 7,20 ευρώ για τα Ι.Χ. Αν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα υπόλοιπα διόδια μέχρι την Αθήνα, ο ταξιδιώτης θα καλείται να πληρώσει κάποιος ποσό άνω των 12 ευρω, ενώ εάν χρησιμοποιήσει και την Αττική Οδό το κόστος θα ξεπερνά ή θα αγγίζει τα 15 ευρω!
Τι λέει το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ:
  • Blogroll

  • Blog Archive