Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Καταγγελία που σοκάρει από τον Μανώλη Τρίκα, άτομο με κινητικά προβλήματα και μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής. 

Ο Μανώλης Τρίκας, εικονολήπτης στο επάγγελμα και μέλος της ΕΤΙΤΑ, προέβη σε μια καταγγελία μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Το κείμενο του κάνει δικαίως τον γύρο του διαδικτύου. Όπως αναφέρει, αστυνομικός του είπε στο Μετρό του Αγίου Δημητρίου: "θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου".

Ο καταγγέλλων του ανέφερε ότι έχει κινητικό πρόβλημα και του κατονόμασε την πάθηση του, με το όργανο της τάξης να του λέει πως δεν τη γνωρίζει. Στη συνέχεια του απαίτησε να βγει από τον σταθμό! Μάλιστα, ο αστυνομικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στον Μ. Τρίκα και εξακολουθούσε να του μιλάει αγενώς καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού. Ο καταγγέλλων ζήτησε να υπάρχει μάρτυρας όταν μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του σταθμού με την επόπτρια να είναι παρούσα.

Όπως είπε ο ίδιος ο Μ. Τρίκας στο NEWS 247, σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας πως "ένας τέτοιος άνθρωπος σε τέτοια θέση είναι επικίνδυνος". "Εάν ήταν ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση στη θέση μου θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τραγικές καταστάσεις", αναφέρει.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η καταγγελία κοινοποιήθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η υπόθεση θα διερευνηθεί και το όργανο θα κληθεί σε απολογία.

Το περιστατικό ντροπιάζει ξεκάθαρα τον άνδρα της αστυνομίας και προκαλεί πραγματικά εξοργισμό. Σημειώνεται πως άνδρες της αστυνομίας υπάρχουν στους σταθμούς του Μετρό συνεπικουρικά ενώ "τρέχει" και το σχέδιο "Αστυνομία των Μεταφορών" ή αλλιώς, η "Αστυνομία στις Συγκοινωνίες" μετά από κοινή απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, με τις  ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης στα μέσα σταθερής τροχιάς να οδεύουν προς κατάργηση.

Η καταγγελία του Μανώλη Τρίκα αναλυτικά. Σημειώνεται πως το κείμενο του δημοσιεύεται στο NEWS 247 κατόπιν δικής του άδειας:

"Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ.

Του απάντησα οτι "έχω κινητικό πρόβλημα"

και αυτός μου είπε ότι "μου ειναι αδιάφορο, τρομοκρατείς τους επιβάτες".

Η απάντηση μου ήταν "Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτο"

Εκείνος μου απάντησε ότι " θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου".

Τον ρώτησα " μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω απο την ντροπή μου;"

Η απάντηση του ήταν "αυτο πρέπει να το τακτοποιησεις εσύ"

στη συνεχεια του είπα " πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλεται και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε"

απάντησε "εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι ειναι αυτο που λες ότι έχεις ρε ΕΓΩ δε το ξέρω"

Του είπα την πάθηση και μου είπε "δε μου λέει τίποτα, τι ειναι αυτο ;"

Τον ρώτησα , "έχετε ιατρικές γνώσεις;"

Η απάντηση του ήταν να βγω απο το σταθμό

Ζήτησα τα στοιχεία του και αυτός μου είπε ότι θέλει τα δικά μου και οτι δεν ειναι υποχρεωμένος να μου δώσει κανένα στοιχείο " αν θες βρεστα απο το τμήμα και διάταξε να τον ακολουθήσω.

Πήγαμε επάνω σε ένα δωμάτιο και μου είπε "πέρνα μέσα ρε"

εγώ πήγα ακριβώς δίπλα και ζήτησα απο την επόπτρια του σταθμού να έρθει μαζί μας.

Αυτός με έντονη φωνή είπε "αστην αυτήν και έλα να τα πούμε οι δυο μας"

η απάντηση μου ήταν

"δεν έχω να πω τίποτα χωρίς μάρτυρα"

η επόπτρια του σταθμού ήρθε μαζί και αυτός άρχισε να λέει παραμύθια εξήγησα στην επόπτρια τι έγινε και αυτός άρχισε να μιλάει προσβλητικά

του ζήτησα να μου μιλάει στον πληθυντικό και μου απάντησε

"είμαι αστυνομικός και μιλάω οπως θέλω άμα θέλεις να μου κάνεις αναφορά"

μου ζήτησε τα στοιχεία μου και του έδωσα την ταυτότητα

του ζήτησα τα δικά του και μου είπε να πάω στο τμήμα

Όταν όμως είδε πως έγραψα τον αριθμό του στο κινητό μου ..704830.... τότε μου είπε "έλα να σου τα δώσω δε χρειάζεται να κοιτάς τον αριθμό και πήγαινε στο διοικητή και πες του ότι θέλεις

του είπα το θα πάω στη ΓΑΔΑ

Η συμπεριφορά του ήταν επιθετική βγήκε έξω πρώτος και με περιμενε στη σκάλα

εγώ έφυγα απο την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησε

μέχρι να έρθει το τραίνο είχε κάτσει απο επάνω και με κοίταζε επίμονα".
Πηγή: news247.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive