Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Από επίσκεψη συμπαράστασης του Κινήματος Δεν Πληρώνω στους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                       Πειραιάς 25/8/2016
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
--------------
Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς ΑΡ.ΠΡΩΤ. 275
Τηλ.: 2131352278 FAX : 2131352264
http://syllogos1.wordpress.com E-mail: syllogos1@statistics.gr

              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση του κ. Γεωργίου, αναπόφευκτα, δημιουργεί πολλά και επικίνδυνα ερωτήματα που εκθέτουν την Επιτροπή και δίνουν την εντύπωση ότι η προστασία Γεωργίου υπερτερεί του ρόλου της.
Με την παρέμβασή της εκθέτει το...
σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας, το οποίο προβλέπει θεσμική διάκριση των τριών εξουσιών. Η παρέμβασή της είναι επικίνδυνη, αφού σε αυτήν, ευκρινώς, προτείνεται στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να απαλλάξει τον κ. Γεωργίου.
Ενημερώνουμε ότι, τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, ανεξάρτητα αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες, ο κ. Γεωργίου όφειλε να τα υποβάλλει προς έγκριση στο Συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και δεν το έπραξε. Αναρωτήθηκε ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί δεν το έπραξε, παρότι επιβαλλόταν από τον νόμο;
Ο κ. Γεωργίου ήδη έχει παραπεμφθεί στην ελληνική δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, αφού για ένα διάστημα είχε την ασυμβίβαστη, σύμφωνα με τον νόμο, ιδιότητα του υπαλλήλου του Δ.Ν.Τ. και του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αλήθεια, ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν επηρεάζεται από έναν εξαρτώμενο από τους δανειστές Πρόεδρο;
Δυστυχώς όμως, την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντί να την καταγγείλουν όλοι ως απαράδεκτη παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη, ορισμένα πολιτικά κόμματα τη χρησιμοποιούν, προκειμένου να δικαιώσουν τις καταστροφικές για την χώρα μας πολιτικές τους.
Στιγματίζουμε αυτήν την επικίνδυνη κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους υπενθυμίζουμε ότι, στη χώρα μας όπως και στις δικές τους χώρες, η παραπομπή σε δίκη δεν σημαίνει απαραίτητα και καταδίκη.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. περιμένει από τη δικαιοσύνη να πράξει αμερόληπτα το καθήκον της, χωρίς να επηρεαστεί από κανενός είδους παρέμβαση, ώστε να
μην παραμείνει καμία σκιά στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.
Τελειώνοντας, προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει με τον ίδιο τρόπο και στο Δ.Ν.Τ. για τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή, που πολλαπλασίασε την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας.
  • Blogroll

  • Blog Archive