Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Η Αστυνομία πυροβολάει μια Αρκούδα, η οποία αρχίζει να πνίγεται. Τότε, αυτός ο Άντρας κάνει το Αδιανόητο!

Οι καφέ αρκούδες θεωρούνται ήρεμα πλάσματα στο φυσικό τους περιβάλλον...
Αλλά όταν νιώθουν ότι απειλούνται, από ήρεμες μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Όταν αυτή η φιλική αρκούδα άρχισε να πλησιάζει ένα σπίτι στην Φλόριντα, έπρεπε να δράσει άμεσα. Είναι αδύνατη η αποφυγή των ηρεμιστικών όταν οι αρκούδες πλησιάζουν τους ανθρώπους, γιατί μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να έχει μοιραία κατάληξη.

Για να ελευθερώσουν αυτόν τον αρκούδο στην άγρια φύση, έπρεπε να του ρίξουν ένα βέλος με ηρεμιστικό. Δυστυχώς, δεν έπιασε!


Ο αρκούδος το έσκασε και έτρεξε προς μια κοντινή λίμνη. Ο πραγματικός κίνδυνος ήταν να πιάσει το ηρεμιστικό ενώ βρισκόταν μέσα στην λίμνη προκαλώντας τον πνιγμό του αρκούδου.Ο Adam Warwick, βιολόγος από την Επιτροπή Άγριων Ζώων, είδε την καταστροφή να πλησιάζει και σε μια παρόρμηση της στιγμής πήδηξε μέσα στην λίμνη.Πρέπει να μην σκεφτόταν λογικά, γιατί κανονικά αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία.Αλλά η επιλογή του ήταν σωστή: ο αρκούδος δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του πια. Χωρίς την παρέμβαση του, ο αρκούδος θα είχε πνιγεί σίγουρα.Βρίσκονταν όμως 15 μέτρα από την ακτή. Ο κόσμος προσπάθησε να τους βοηθήσει με βάρκες.
 

Αλλά η αρκούδα ήταν πολύ βαριά για να την σηκώσουν.Έτσι, ο Adam έκανε κάτι αδιανόητο: κολύμπησε πίσω στην ακτή τραβώντας μαζί του και τον αρκούδο.


Μετά από ώρα κατάφερε να βγάλει τον αρκούδο βάρους 160 κιλών στην στεριά.

Στην συνέχεια τον μετέφεραν πίσω στην φύση.

Ο Adam είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον αρκούδο. Χάρη στο θάρρος του σώθηκε η ζωή του.


Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα είχαμε το θάρρος να κάνουμε αυτό που έκανε ο Adam. Ο αρκούδος θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Adam. Αλλά ευτυχώς αυτό το ζώο βρήκε τον ήρωα του.tsekouratoi
  • Blogroll

  • Blog Archive