Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ξεκινούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016
Με λυπητερή ξεκινά ο Αύγουστος για τους συνταξιούχους, καθώς εφαρμόζεται το πρώτο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, που είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν αύριο 2 του μήνα.


Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) πρόλαβε να επανυπολογίσει λίγο περισσότερες από 320.000 συντάξεις, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος όγκος αφορά στο ΤΕΑΔΥ. Από αυτές, εκτιμάται ότι περίπου 10.000 θα μειωθούν κατά 8% με 15% μεσοσταθμικά, στο καταβαλλόμενο ποσό.

Πρόκειται για τις κατηγορίες εκείνες των συνταξιούχων, των οποίων η νέα επικουρική έχει διαφορά από την παλιά και ταυτόχρονα λαμβάνουν συνολικά (από κύριες και επικουρικές συντάξεις) ποσά άνω των 1.300 ευρώ.

Μεταξύ των «χαμένων» του πρώτου κύματος περικοπών θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην ΕΤΒΑ.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν και συνταξιούχοι που μέσω του επανυπολογισμού θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται κατά 5 με 10 ευρώ.

Οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού που θα έρθει με την σύνταξη του Σεπτεμβρίου. Τότε, η διοίκηση του ΕΤΕΑ εκτιμά ότι θα έχει προχωρήσει στον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων προκειμένου να προχωρήσει σε μειώσεις που θα αφορούν περίπου 160.000 συνταξιούχους.


Πηγή: tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive