Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Αυγούστου 16, 2016

«Βροχή» και μάλιστα καλοκαιρινή πέφτουν τα κατασχετήρια για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.
Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων βρίσκονται εκατομμύρια πολίτες κι επαγγελματίες τα δάνεια και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των οποίων έχουν βαρέσει «κόκκινο».
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν πλέον τα 215 δισ. ευρώ, με τις ....
παρούσες συνθήκες να δυσκολεύουν τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες χρωστάνε σήμερα στην εφορία, άλλοι 300.000 έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 3 εκατομμύρια είναι περίπου τα «κόκκινα δάνεια» στις τράπεζες, με τη μεγάλη πλειονότητα να είναι στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Πάνω από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης καταθέσεων φεύγουν καθημερινά από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ ακόμη 600 κατασχετήρια αποστέλλονται κάθε μέρα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση, στις επικείμενες φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στοχεύει να επαναφέρει στο τραπέζι την πρόταση για αναβίωση ενός συστήματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ένα μέτρο ανάλογο της ρύθμισης των 100 δόσεων να τίθεται εκτός πλάνου, καθώς οι πιστωτές εμμένουν στην εξάλειψη «χαριστικών ρυθμίσεων».
Κι αυτό, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ενώ διαπιστώνεται ότι η δυνατότητα καταβολής πολλαπλών δόσεων για να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα τα δάνεια, οι φορολογικές υποχρεώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές έχει περιοριστεί αισθητά και είναι πλέον θέμα χρόνου να αρχίσουν να «σκάνε» ακόμη και οι ρυθμισμένες οφειλές.
  • Blogroll

  • Blog Archive