Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Καταγγελία στον Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου κατέθεσε νωρίτερα σήμερα η Βούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, καθώς στο χωριό Παναιτώλιο εντόπισε ένα σκυλί γδαρμένο στην κυριολεξία...
ε ακρωτηριασμένα τα γεννητικά του όργανα και δύο άλλα αδέσποτα της περιοχής νεκρά από φόλα δεμένα από τα πόδια.

Η κα Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι μια γυναίκα, κάτοικος του Παναιτωλίου την ενημέρωσε για τα πτώματα των σκυλιών που κάποιος πέταξε εκεί πιθανότατα χθες το βράδυ.  «Όταν έφτασα στο σημείο δεν περίμενα να αντικρύσω τέτοιο θέαμα. Τα δύο σκυλιά, που δηλητηριάστηκαν με φόλα, τα αναγνωρίσαμε καθώς ήταν της περιοχής.

Το τρίτο σκυλί ήταν γδαρμένο λες και κάποιος το έκοψε με φαλτσέτα για να βγάλει το δέρμα του ενώ ήταν κομμένα και τα γεννητικά του όργανα αλλά και γεμάτη αίματα η περιοχή του πρωκτού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Σαράντα χρόνια ασχολούμαι με τα θέματα των ζώων αλλά τέτοιο έγκλημα δεν έχω ξαναδεί. Ο δράστης είναι ανώμαλος άνθρωπος επικίνδυνος για την κοινωνία» μας είπε.
Για την περισυλλογή των πτωμάτων ενημερώθηκε ο Δήμος Αγρινίου εντούτοις μόνο κτηνιατρική εξέταση των πτωμάτων θα αποδείξει και το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε στη φόλα αλλά και από τι πέθανε το σκυλί που βρέθηκε γδαρμένο…
Δυστυχώς και στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται καθημερινά φρικτά εγκλήματα εις βάρος των ζώων με την ανοχή και την συνενοχή της τοπικής κοινωνίας αφού ελάχιστες φορές αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν τους δράστες.




























zoosos
  • Blogroll

  • Blog Archive