Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Πρώην παίκτης της Άστον Βίλα νεκρός από taser της αστυνομίας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2016

Νεκρός έπεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον, μετά τη χρήση taser εναντίον του από την αστυνομία. Έπαθε καρδιακή προσβολή.
Το περιστατικό συνέβη στην.... πόλη Τέλφορντ, της Αγγλίας τα ξημερώματα, στο σπίτι του πατέρα του ποδοσφαιριστή.

Η αστυνομία αναφέρει ότι πήγε στο σπίτι μετά από ειδοποίηση και χρησιμοποίησε το taser μετά από ανησυχία για την ασφάλεια ενός άνδρα. Δεν ανέφεραν περισσότερες λεπτομέρειες. Την υπόθεση ερευνά ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας.

Ο ποδοσφαιριστής μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε. Είχε πάθει καρδιακή προσβολή καθ' οδόν.

Ένας γείτονας αναφέρει ότι είδε την αστυνομία να χτυπά τον ποδοσφαιριστή με το taser όταν αυτός σκόνταψε προς το μέρος τους, σαν να ήταν υπό την επήρεια μέθης. Υποστήριξε ότι   ο ποδοσφαιριστής δεν κινήθηκε απειλητικά ενώ σημείωσε πώς όταν τον χτύπησε το taser έπεσε κάτω σαν μολύβι.  

Ένας ανηψιός του ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε αιμοκάθαρση καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στα νεφρά του και προφανώς αυτό κατέστησε την καρδιά του ασθενέστερη. "Όταν κάνουν χρήση taser πρέπει να έχουν εν αναμονή ασθενοφόρο. Πώς ξέρουν ότι θα αντέξει η καρδιά και δεν θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα" ανέφερε.
  • Blogroll

  • Blog Archive