Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Den plirono Lamia2 
 5μηνη φυλάκιση σε 4 μέλη και νέα δίκη στη Λαμία την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου -

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι δικαστικές αρχές "σπάνε" τις δίκες μοιράζοντας σε διαφορετικές δικάσιμες κατηγορούμενους για τα ίδια αδικήματα που συνέβησαν την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο τόπο!
Έτσι την Πέμπτη 29/9/16 δικάζονται στα δικαστήρια Λαμίας 2 ακόμα συναγωνιστές με το ίδιο κατηγορητήριο που καταδικάστηκαν τα μέλη του κινήματος μας  στις 22/9/16!!

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…» θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη τίτλος για όσους συν-αγωνιστές του δρόμου «πούλησε» στο βωμό της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύοντας όσα περνάνε τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και με αφορμή την καταδίκη 4 εξ αυτών την περασμένη Πέμπτη (22/9) από δικαστήριο της Λαμίας.
Η ετυμηγορία αναφέρει «διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών» και είναι γνώστη....
φράση σε δεκάδες ανθρώπους που έφτασαν στα όποια διόδια για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα τους στους μεγαλοεργολάβους με λεόντειες συμβάσεις, για να χρησιμοποιήσουμε και την έκφραση του νυν πρωθυπουργού.
Η δικαιοσύνη σε συνεργασία με τις δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν ακριβώς αυτό που έχουν διαταχτεί και υπηρετούν ενίοτε και γραφειοκρατικά το νόμο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν οι ίδιοι μπλεγμένοι με το σύστημα. Όμως η παρούσα κυβέρνηση όταν δεκάδες στελέχη της ήταν στους δρόμους, υπόσχονταν τουλάχιστον το τέλος των διώξεων για όσους απλά διαδήλωναν απέναντι σε κάτι που έπληττε το προσωπικό και δημόσιο συμφέρον.
Για την ιστορία την προσεχή Πέμπτη δύο ακόμη μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» θα ξαναβρεθούν στα Δικαστήρια Λαμίας αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία και η στήριξη είναι απαραίτητη και ίσως υποχρέωση για κάθε πολίτη που έστω και μία φορά έχει γλυτώσει διόδια "εξαιτίας" της συμπεριφοράς τέτοιων ανθρώπων.
Παραθέτουμε το κείμενο της ανακοίνωσης του Κινήματος που έφτασε στο μέιλ μας σήμερα τα ξημερώματα:
Den plirono Lamia1 
«Στις 22-9-16, στη Λαμία, διεξήχθη μια από τις πολλές δίκες ενάντια σε μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Από νωρίς διαφάνηκε η προειλημμένη απόφαση της δικαστικής έδρας για καταδίκη των 4 κατηγορουμένων.
Αποκλεισμός μαρτύρων υπεράσπισης, συνεχείς διακοπές των συνηγόρων   και των μαρτύρων, μη σεβασμός του ιερού δικαιώματος των κατηγορουμένων να υπερασπιστούν τον εαυτόν τους με συνεχείς διακοπές και ειρωνικές παρατηρήσεις κατά την απολογία τους, ήταν μερικές μόνο από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να οδηγηθούν στην απόφαση καταδίκης των συναγωνιστών σε 5μηνη φυλάκιση  με τριετή αναστολή, για ένα ανύπαρκτο αδίκημα   "διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών", που  δήθεν συνέβη κατά το άνοιγμα και την διανομή φυλλαδίων στα διόδια της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας στις 25-1--2011.
Άξιο αναφοράς είναι ότι οι δικαστικές αρχές "σπάνε" τις δίκες μοιράζοντας σε διαφορετικές δικάσιμες κατηγορούμενους για τα ίδια αδικήματα που συνέβησαν την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο τόπο!
Έτσι την Πέμπτη 29/9/16 δικάζονται στα δικαστήρια Λαμίας 2 ακόμα συναγωνιστές με το ίδιο κατηγορητήριο που καταδικάστηκαν τα μέλη του κινήματος μας  στις 22/9/16!!
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα της δίκης θα περιμέναμε να δικαστεί τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και πολλά κυβερνητικά στελέχη, μιας και  έπραξαν ακριβώς το ίδιο για το οποίο καταδικάστηκαν τα ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, δηλ. το άνοιγμα  διοδίων και την διανομή φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει τις ευχαριστίες στους μάρτυρες υπεράσπισης, στον συνήγορο μας Χρήστο Λιαρομμάτη ,  σε όλους τους κατοίκους της Λαμίας και τους συναγωνιστές που ήρθαν να μας στηρίξουν και σε αυτό το δικαστήριο.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συντρόφους της ΛΑ.Ε. τόσο για την ανακοίνωση συμπαράστασης τους στα δικαζόμενα μέλη μας, όσο και για την παρουσία στελεχών τους στο δικαστήριο.
Θερμά ευχαριστούμε τον σ. Βασίλη Ζούμπο, Πολιτικό Μηχανικό, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας και Περιφερειακό Συμβούλο Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα (συνδυασμό που στήριξε και συμμετείχε το Κίνημα Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας) που προσέτρεξε σαν μάρτυρας υπεράσπισης αλλά που αποκλείστηκε από την δικαστική έδρα.
Επίσης τον συναγωνιστή και από τα ιδρυτικά μέλη  του Πανελλαδικού Συντονιστικού Ενάντια στα διόδια, Αργύρη Αλεξίου και τον παπα- Χρήστο Ζαρκαδούλα, αγωνιστή μαζί με το λαό, που τιμά το ράσο του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ξεμπερδέψει μια και καλή με όλα αυτά τα Κινήματα, στα οχήματα των οποίων προσπάθησε να λαθρεπιβιβασθεί στο δρόμο της για την κατάληψη της εξουσίας.
Οι  διώξεις ενάντια στους αγωνιστές  συνεχίζονται και ο αγώνας θα είναι μακρύς.
Απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενωτική συσπείρωση των δυνάμεων που αντιστέκονται και μάχονται για να διώξουμε από τις πλάτες του λαού τους δυνάστες μας.
Ο αγώνας για κοινωνική απελευθέρωση και αξιοπρέπεια είναι πλέον συνυφασμένος με τον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή.
Και είναι μονόδρομος…»

  • Blogroll

  • Blog Archive