Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τον Δήμο Αρταίων εγκαλεί η ΟΠΟΤΤΕ για την συμπεριφορά του προς τις σχολικές καθαρίστριες!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016
Την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η Δημοτική σας Αρχή Αρταίων, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες εργαζόμενες, μητέρες....
με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών μονάδων του Δήμου, εκφράζει η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό.

«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)
Αθήνα: 17-9-2016 Αρ. Πρωτ: 53
ΠΡΟΣ: κ. Χ. Τσιρόγιαννη – Δήμαρχο Άρτας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. κ. Π. Κουρουμπλή – Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2. κ. Ν. Φίλη – Υπουργό Παιδείας
3. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
4. Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
5. Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
6. Εργατικό Κέντρο Άρτας
7. Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Βορειοδυτικής Ελλάδας
8. Πρωτοβάθμιους Συλλόγους – Μέλη ΟΠΟΤΤΕ
9. Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Αρταίων
10. Τοπικά Μ.Μ.Ε. ΘΕΜΑ : «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ»

Κύριε Δήμαρχε,

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), οι δεκάδες Τριτεκνικές Οργανώσεις – Μέλη της και τα 1.250.000 μέλη τρίτεκνων οικογενειών ανά την Ελληνική Επικράτεια, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η Δημοτική σας Αρχή, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες εργαζόμενες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών μονάδων του Δήμου σας.

Οι παραπάνω εργαζόμενες καθαρίστριες των σχολείων, προσπαθούν εδώ και χρόνια, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές, να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία των παιδιών μας. Αντί επιβραβεύσεως και επαίνων, αντί αυξήσεως του αριθμού των αιθουσών και των εξευτελιστικότατων μισθολογικών τους απολαβών, προβαίνετε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε περικοπές αιθουσών και αποδοχών, προκειμένου να εξυπηρετήσετε…«αναγκαιότητες» ξένες με τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να διαθέτει μια αυτοδιοικητική αρχή, που σέβεται τους δημότες και τα δικαιώματά τους.

Και όλα αυτά την ώρα που για το σχολικό έτος 2016 – 2017 προβλέφθηκε αύξηση κατά 18% της δαπάνης για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Θεωρούμε δε πως είναι αναγκαία η πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών που – έτσι κι αλλιώς – καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με μόνιμη εργασιακή σχέση και αξιοπρεπείς αποδοχές.
Ο χώρος της παιδείας, η καθαριότητα και οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ σημαντικά ζητήματα και δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους «παιχνίδια» στις πλάτες μαθητών και εργαζομένων.
Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για…«ρουσφετολογικά παιχνίδια», εμπαίζοντας εργαζόμενους και ανέργους. Κύριε Δήμαρχε,

Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα τους όποιους σχεδιασμούς σας σε βάρος αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής και εργασιακής κατηγορίας εργαζομένων.
Η λογική της αναδιανομής μιας διαρκώς μειούμενης «πίτας», στην καλύτερη περί πτωση οδηγεί σε ένα μοίρασμα ψιχίων, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν θα αποτελούν ούτε καν παρηγοριά στον άρρωστο…

Αν πάλι η Δημοτική σας Αρχή εμείνει σε αυτή την ακατανόητη και ανάλγητη απόφασή της, τότε σας δηλώνουμε ότι είμεθα υποχρεωμένοι να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των σχολικών καθαριστριών, του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας τους, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε αγωνιστική τους απόφαση και δράση.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»







ergasianews
  • Blogroll

  • Blog Archive