Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Εκταφή της σορού του Βέλιου για τοξικολογικές εξετάσεις

Posted by Β.Π. Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος και οι αξιωματικοί του Τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση, συναποφάσισαν την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατό του.
Η εκταφή ...
πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.
Σημειώνεται πως την Πέμπτη κατέθεσε στις αρχές ένα ακόμη άτομο που φαίνεται να έχει ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντιας Γερολυμάτου, με τους αστυνομικούς, να την ρωτούν για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και κυρίως για τις αναφορές ενδεχόμενης υποβοηθούμενης ευθανασίας και παρουσία τρίτων σε αυτή.
Η ίδια φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγός της.
  • Blogroll

  • Blog Archive