Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ιρλανδία: Ένοχος κρίθηκε 17χρονος για συμμετοχή σε διαμαρτυρία!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016
Οι δίκες του Τζόμπσταουν που ξεκίνησαν στις 19 Σεπτεμβρίου, αποτελούν την ύστατη προσπάθεια του ιρλανδικού κατεστημένου να συντρίψει το κίνημα ενάντια ...
στο τέλος ύδρευσης, που έχει καταφέρει με μαζική άρνηση πληρωμής να πετύχει μια πρώτη νίκη και να αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νερό σε εμπόρευμα.

Η πρώτη από τις διαβήτες πλέον δίκες του Τζόμπσταουν (οι πιο μεγάλες πολιτικές δίκες στην Ιρλανδία μετά τον IRA), στις οποίες δικάζονται αγωνιστές του κινήματος, αντιμετωπίζοντας την απίστευτη κατηγορία της «απαγωγής» της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Τζόαν Μπαρτον, τελείωσε με την καταδικαστική απόφαση εναντίον ενός 17χρονου μαθητή που συμμετείχε στις ειρηνικές κινητοποιήσεις (καθιστική διαμαρτυρία) στην πόλη Τζόμπσταουν, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Και ενώ όσο γράφεται αυτό το άρθρο η ποινή του μαθητή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η κατηγορία της «απαγωγής» μπορεί να σημαίνει μέχρι και ισόβια φυλάκιση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους!

Ποιά είναι τα “στοιχεία” εναντίον του μαθητή που παρουσιάστηκαν στη δίκη;

    Είπε στη ντουντούκα: “Joanie in your ivory tower- this is called people power” (Τζόαν εκεί ψηλά στον πύργο σου, αυτό εδώ είναι η λαϊκή εξουσία)
    Έκανε βόλτες πάνω κάτω
    Κάθησε κάτω και έλεγε και σε άλλους να κάνουν το ίδιο
    Έκανε χειρονομίες
    Έβγαλε βίντεο της Μπάρτον λέγοντας “Μίλα μας Τζόαν”

Τι εννοούν «απαγωγή»;

Στις 15 Νοέμβρη του ‘14, η Μπάρτον είχε επισκεφθεί την πόλη Τζόμπσταουν, και η είδηση της παρουσίας της προκάλεσε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία ενάντια στο τέλος ύδρευσης από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχης. Η κατηγορία της «απαγωγής» αφορά στην περικύκλωση του αυτοκινήτου της αναπληρώτριας πρωθυπουργού από τους διαδηλωτές, στο οποίο «εγκλωβίστηκε» για περίπου δύο ώρες! Και ενώ η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική με εξαίρεση τη βιαιότητα της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, αυτή η δύωρη καθυστέρηση της Μπάρτον, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν απειλήθηκε, ούτε κινδύνεψε η σωματική της ακεραιότητα, θεωρείται «απαγωγή» από τα λαγωνικά της ιρλανδικής δικαιοσύνης!


Στόχος τους η ποινικοποίηση των κινημάτων!

Η εξοργιστική απόφαση του δικαστηρίου, που στοχεύει ξεκάθαρα στην ποινικοποίηση κάθε μορφής αγώνα και στην τρομοκράτηση της ιρλανδικής κοινωνίας, προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το τέλος ύδρευσης και τα υπόλοιπα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η ιρλανδική κυβέρνηση, είναι μια πραγματική πρόκληση! Μια πρόκληση, όχι μόνο για τους Ιρλανδούς αγωνιστές, αλλά και για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη που παλεύει για τη διάσωση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό, η υγεία, η παιδεία, οι ελεύθεροι χώροι, για κάθε άνθρωπο που διεκδικεί τα δικαιώματά του!

Το ιρλανδικό κατεστημένο, τρομοκρατημένο από την πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος, που απέτρεψε την εισαγωγή του τέλους ύδρευσης με ένα εντυπωσιακό 75% των ιρλανδικών νοικοκυριών να αρνείται να πληρώσει τους λογαριασμούς, προσπαθεί τώρα να παίξει το χαρτί της τρομοκρατίας. Προκειμένου να το πετύχει, δε θα διστάσει να στείλει αθώους στη φυλακή, ξεκινώντας μάλιστα από έναν ανήλικο μαθητή!

Νέες κινητοποιήσεις

Στο Δουβλίνο, διοργανώνονται σήμερα, 22/10 μαζικές διαδηλώσεις υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενάντια στην πρωτοφανή καταδίκη του 17χρονου μαθητή και βέβαια ενάντια στο μισητό τέλος ύδρευσης. Παράλληλα, οι δίκες συνεχίζονται, με άλλους 22 κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) Πολ Μέρφι, ο οποίος αρκεί να καταδικαστεί σε έστω και έξι μήνες φυλάκιση, για να χάσει τη βουλευτική του έδρα, ένα σενάριο ιδιαίτερα ευχάριστο για την κυβέρνηση.

Παρά τη λάσπη, τα δικαστήρια και την τρομοκρατία, όλα δείχνουν ότι οι αγωνιστές του Τζόμπσταουν και το κίνημα ενάντια στο τέλος ύδρευσης δεν τρομοκρατείται!

Τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε με νέα ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις των Ιρλανδών αγωνιστών και τις εξελίξεις γύρω από τις δίκες του Τζόμπσταουν.




















kar.org
  • Blogroll

  • Blog Archive