Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αλήθεια, πόσοι συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δικάζει σύμφωνα με το πνεύμα του δικαίου;

Γιατί αποδεδειγμένα  δολοφόνοι και μεγαλέμποροι ναρκωτικών είναι έξω και απολαμβάνουν την ελευθερία τους ενώ κουλουρτζήδες, καστανάδες και καθαρίστριες καταδικάζονται με τις αυστηρότερες των ποινών;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά.

Διαβάστε και μία είδηση που θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα:...


Επιστρέφεται στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το υπ. Οικονομικών θα προβεί σε νέα εκκαθάριση υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους.
Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της απόφασης του Μισθοδικείου που αναγνώρισε ότι για τους δικαστικούς λειτουργούς ισχύει το αφορολόγητο κατά 25% που ισχύει και για τους βουλευτές.
Το Ειδικό Δικαστήριο, έκρινε ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών που προσέφυγαν, πρέπει να υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους - είτε για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, είτε για τους συνταξιούχους.
Καθώς οι αποφάσεις του Μισθοδικείου είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να λάβουν επιστροφή και αναδρομικά των επιπλέον φόρων που πλήρωσαν κατά τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω του μη συνυπολογισμού της φοροαπαλλαγής του 25%.
Αναμένεται ότι τα ποσά των επιστροφών θα κυμανθούν από 2.500 - 15.000 ευρώ.

Η είδηση από το tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive