Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι το λουκέτο στη Λέσβο στήθηκε για ένα 50ευρω

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Για στημένες ειδήσεις, έναντι αμοιβής των 50 ευρώ, κάνει λόγο η δημοσιογράφος Αναστασία Σπυριδάκη από την Λέσβο, σχετικά με το λουκέτο στο  8ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής.
Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:
Tο 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης....
λειτουργεί κανονικά από το πρωί.
Οι ελάχιστοι αχαρακτήριστοι γονείς που έβαλαν λουκέτο προχθές και το έβγαλαν χθες καθώς φοβήθηκαν τις συνέπειες, τώρα τα γύρισαν και κατηγορούν όσους τους υποκίνησαν, όσους τους έβαλαν on camera να το πράξουν, για να πουλήσουν την είδηση έναντι 50ευρου.
Οι δημοσιογράφοι της Λέσβου, εκτός του ότι έχουμε απομονώσει εδώ και πολλά χρόνια όλα αυτά τα στοιχεία, είδαμε από νωρίς ότι τα κρούσματα παραπληροφόρησης και στημένων γεγονότων θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία του νησιού και δράσαμε ανάλογα. Οι αρμόδιοι επιτέλους ας βάλουν ένα φρένο σ’ αυτή την κατρακύλα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα βίντεο στο οποίο γονείς παιδιών που φοιτούν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της Λέσβου, βάζουν λουκέτο on camera στο κτίριο, δηλώνοντας ότι δε θέλουν τα προσφυγόπουλα στη σχολική μονάδα τους.
Οι ίδιοι στο βίντεο που ακολουθεί ισχυρίζονται μπροστά στην κάμερα ότι δεν είναι ρατσιστικό το κίνητρο τους, αν και σημειώνουν ωστόσο ότι δεν είναι λύση όλα τα παιδιά των προσφύγων να έρθουν στα σχολεία τους και ειδικά... στο δικό τους. Ένας μάλιστα εξ αυτών προβλέπουν ότι τα παιδιά του «θα πεθάνουν» άμα έρθουν τα προσφυγόπουλα, επειδή στο σχολείο υπάρχουν 4 τουαλέτες και 4 βρύσες. «Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά. Μάνα είμαι κι εγώ», λέει μία εκ των «αγανακτισμένων» γονεών, για να συνεχίσει δηλώνοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τα δικά της παιδιά πρωτίστως. Κατηγορούν επίσης την πολιτεία ότι η ένταξη των προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία, που έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, έγινε εν κρυπτώ και ζητούν την αποσυμφόριση του νησιού.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive