Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Βουλής συνελήφθη για σκάνδαλα

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016

Στη σύλληψη του Εντουάρντο Κούνια, πρώην προέδρου της Βουλής με το νεοφιλελεύθερο Κόμμα Κινήματος Δημοκρατίας της Βραζιλίας (PMDB), πρώην σύμμαχο της σοσιαλδημοκράτισσας Προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, που πρωτοστάτησε στην αποπομπή της, ....
προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Ο συγκεκριμένος αστός πολιτικός, όπως και πολλοί άλλοι, εμπλέκεται στο σκάνδαλο της ενεργειακής εταιρείας «Petrobras», που δωροδοκούσε και συνέβαλε στην υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Ο Κούνια φέρεται να εισέπραξε και να έβγαλε στο εξωτερικό κάπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση και για μίζες έχει παραπεμφθεί σε δίκη και ο πρώην Πρόεδρος Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, του σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Εργατών, ενώ και η διάδοχός του, Ρουσέφ, κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού, για να επωφεληθεί το κυβερνών κόμμα.

Τα σκάνδαλα αυτά είναι σύμφυτα με τη διαχείριση του καπιταλισμού, ανεξαρτήτως του μείγματος.
H αλλαγή στο τιμόνι της διαχείρισης από τον νεοφιλελεύθερο Μισέλ Τεμέρ ήταν μια ανάγκη της αστικής τάξης, που κέρδιζε και τα χρόνια της λεγόμενης «προοδευτικής διακυβέρνησης», τότε που τα λαϊκά στρώματα χειραγωγούνταν με την κοινωνική συναίνεση, και επιχειρεί να κερδίσει και τώρα, συνεχίζοντας χωρίς προσχήματα την αντιλαϊκή επίθεση.
  • Blogroll

  • Blog Archive