Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Σωματεία συνταξιούχων διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2016
Μαζικές κινητοποιήσεις και ....
εξάντληση κάθε νόμιμου μέσου έχουν προαναγγείλει σωματεία συνταξιούχων, με αφορμή –όπως τονίζουν – τη «νέα βάρβαρη περικοπή των συντάξεών μας» από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, τα εν λόγω σωματεία [ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΗΣΑΠ, ΣΣ ΕΑΠΑΕ (ΟΑ ΚΑΙ ΞΑΕ), ΟΑΣΑ,ΟΣΕ,ΥΠΑ και ΕΥΔΑΠ] έχουν στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από σχετική συνεδρίασή της, κατά την οποία αποφάσισαν «να χαράξουν κοινή πορεία απέναντι στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που με τον Ν.4387/2016 επέβαλλε επιπλέον περικοπή των Επικουρικών συντάξεων που φθάνει και το 50%».

Όπως σημειώνουν, μετά από περίπου 6 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών που έφεραν τους συνταξιούχους κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και που συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν ως υποζύγια της κρίσης, έφτασε η ώρα της συσπείρωσης των συνταξιουχικών δυνάμεων και της δυναμικής παρέμβασής τους.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό είχε ως εξής:

    Κύριε πρωθυπουργέ

    με λύπη διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα και με τη νέα αυτή βάρβαρη περικοπή των συντάξεών μας. Με πρωτοστάτη και Εσάς, η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν επικοινωνιακό αγώνα για να πείσει τους συνταξιούχους και μη ότι αυτές οι περικοπές είναι «δίκαιες»!!!  και αφορούν μόνο το 5% !!!  των συνταξιούχων.

    Όχι μόνο πρόκειται για ανακρίβεια αλλά είναι προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενός ακόμη κοινωνικού αυτοματισμού «πολλών και λίγων», «φτωχών και πλούσιων», «εχόντων και μη εχόντων» κοκ. Πρόκειται για τερατώδη ανακρίβεια διότι και αυτές οι περικοπές αφορούν το  σ ύ ν ο λ ο των συνταξιούχων που ήδη έχουν χάσει πάνω από το 50% της ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΗΣ σύνταξής τους.

    Ο αλχημικός δε τύπος «επανα-υπολογισμού»!!! εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας διότι η με νόμο κατάργηση των εκδοθεισών από ετών αποφάσεων συνταξιοδότησης είναι παράνομη αφού καταργεί με τον τρόπο αυτό των πυρήνα θεμελιωδών δικαιωμάτων μας ως πολιτών αυτής της χώρας.

    Το συνταξιουχικό κίνημα όχι μόνο θα προσβάλλει αυτά τα τερατουργήματα αλλά με μαζικές κινητοποιήσεις και με εξάντληση κάθε νόμιμου μέσου θα αντισταθεί και θα διεκδικήσει για λογαριασμό των μελών του όχι μόνο τα χρήματα που τους ανήκουν αλλά και την αξιοπρέπειά τους για το υπόλοιπο της ίδιας τους της ζωής.

    Σας καλούμε εδώ και τώρα να αποσύρετε το Νόμο 4387/2016, να σεβαστείτε τις Αποφάσεις του ΣτΕ και να επαναφέρετε άμεσα τις συντάξεις όλων στα επίπεδα των αποφάσεων που νομίμως είχαν εκδοθεί.

efsyn
  • Blogroll

  • Blog Archive