Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και για χρέη στην εφορία;

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2016
Μεταφέρουμε την είδηση από το tvxs,  με μεγάλη επιφύλαξη. Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Θέλουν να πάρουν τα σπίτια των φτωχοποιημένων οικογενειών  και να τα δόσουν βορά στα ξένα και ντόπια κοράκια.
Κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση προφανώς θέλει να κερδίσει χρόνο προσπαθώντας  με διώξεις και τρομοκρατία να καταστείλει το κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις.
Όλοι και σήμερα στα Ειρηνοδικεία της χώρας!

Η είδηση:...


Ρύθμιση για την πλήρη προστασία πρώτης κατοικίας και για χρέη προς το δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Η εν λόγω ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Στόχος της ρύθμισης είναι να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.
Έτσι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς.
Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες. Αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο.
Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.
  • Blogroll

  • Blog Archive