Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ένα νέο περιστατικό ακραίας βίας από αστυνομικούς των ΗΠΑ σε βάρος αφροαμερικανού έρχεται στη δημοσιότητα με βίντεο που δείχνει...
ομάδα ενστόλων στην περιοχή Λορέν του Οχάιο να σπάει παρμπρίζ περιπολικού με το κεφάλι άνδρα που μόλις έχει συλλάβει και ο οποίος μάλιστα ήδη βρίσκεται με χειροπέδες

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό ωστόσο, που ελήφθη από την κάμερα του ίδιου του περιπολικού και προβλήθηκε τώρα από το τηλεοτπικό δίκτυο WKYC δεν έδειξε να πείθει τον επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας, Cel Rivera, για την εκτός ορίων βία που για μια ακόμη φορά ασκήθηκε και προχώρησε σε δηλώσεις υπεράσπισης τόσο του αξιωματικού ο οποίος που προέβη στην πράξη αλλά και των υπολοίπων τριών συναδέλφων του που ήταν παρόντες και όπως προκύπτει, δεν έκαναν τίποτε για να τον σταματήσουν.

Συλληφθείς ο 32χρονος Pele Smith ο οποίος τελικά διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της πόλης, και που συνελήφθη στη γειτονιά του στο πλαίσιο ερευνών στην περιοχή για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής αξιωματικός Rivera επιχειρεί να αιτιολογήσει τη βία των υφισταμένων του λέγοντας πως ο Smith «προσπάθησε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και αντιστάθηκε κατά των αστυνομικών» ωστόσο το επίμαχο βίντεο δεν δείχνει να επιβεβαιώνει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς καθώς εικονίζει απλώς τον συλληφθέντα να φωνάζει και να ζητά τη βοήθεια της μητέρας του.

Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη και μετά την προβολή του υλικού από το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Rivera καλεί όσους βλέπουν το βίντεο «να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα, διαβεβαιώντας ταυτόχρονα πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αξιωματικοί θα μπορέσουν στις καταθέσεις τους να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για τον τρόπο που ενήργησαν».

Ταυτόχρονα ο ίδιος επικεφαλής της Τοπικής Αστυνομίας χαρακτήρισε τον Pele Smith ως έναν «βίαιο έμπορο ναρκωτικών» γνωστό στις Αρχές, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται και από τις Δικαστικές Αρχές αφού ο 32χρονος δεν είχε σε βάρος του κάποια δικαστική απόφαση για κάποιο βίαιο έγκλημα, παρά μόνο για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών και για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου.

O συλληφθείς ομολόγησε την ενοχή του για κατοχή ναρκωτικών αλλά στράφηκε κατά της Πολιτείας του Οχάιο με αγωγές για την σε βάρος του άσκηση αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας.


Πηγή: thepressproject.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive