Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016


Ένας άνδρας πυροβόλησε πάνω στη γέφυρα Μόρισον στο Πόρτλαντ, όπου πραγματοποιείται πορεία διαδηλωτών κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Αστυνομικοί έσπευσαν να ...
εκκενώσουν τη γέφυρα, ενώ πολλά οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται πάνω σε αυτήν, μεταδίδει μέσο ενημέρωσης στο Ορεγκον.
«Όλοι πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter και κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με το The Oregonian/OregonLive που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, οι διαδηλωτές διέσχιζαν τη γέφυρα ανατολικά και ένα αυτοκίνητο με πολλούς επιβαίνοντες κατευθυνόταν επίσης ανατολικά.

Ένα άτομο κρατούσε όπλο. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν από το αυτοκίνητο, επέστρεψαν σε αυτό και μετά το αυτοκίνητο προχώρησε σε μικρή απόσταση.
Στη συνέχεια πολλοί άνθρωποι βγήκαν από το αυτοκίνητο και τότε ένα άτομο άνοιξε πυρ στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε ένα διαδηλωτή, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος.
Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μαζικά για τρίτη ημέρα. Μάλιστα, στο Όρεγκον έχουν σημειωθεί ήδη σοβαρά επεισόδια με δεκάδες προσαγωγές και τις αρχές να κάνουν λόγο για «εξέγερση».
Στη Νέα Υόρκη
Περίπου 1.200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη, στο πασίγνωστο πάρκο της Ουάσινγκτον Σκουέρ, για να απευθύνουν μια έκκληση να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, εξέλιξη που τους έχει θορυβήσει.
«Το τείχος σου δεν θα εμποδίσει την πορεία μας», «η αγάπη ξεπερνάει το μίσος» (love trumps hate, αμετάφραστο λογοπαίγνιο με τη χρήση του ρήματος trump) έγραφαν τα πλακάτ στην πλατεία, τόπο συγκέντρωσης των μελών κοινωνικών κινημάτων στις ΗΠΑαπό τη δεκαετία του 1960.
Ορισμένοι έφεραν μεξικανικές σημαίες, άλλοι ομοιώματα της Χίλαρι Κλίντον σε αυτή την ειρηνική συγκέντρωση, στην οποία αρκετοί πήγαν με τα μικρά τους παιδιά.
«Δεν είναι ο δικός μας πρόεδρος!» φώναζε το πλήθος. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης εκτίμησε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν 1.200.
«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που προσβάλλει ο Τραμπ, για να δείξουμε στα παιδιά μας ότι έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε, για να υποστηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η Κιμ Μπάγερ, 41 ετών. «Ποτέ δεν φοβόμουν για τη ζωή μου», συνέχισε, «πρέπει να ξεσηκωθούμε, να κάνουμε θόρυβο».
  • Blogroll

  • Blog Archive