Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

McDonalds εναντίον Φλωρεντίας

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Firenze Today", η αλυσίδα εστιατορίων υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων και ζητεί αποζημίωση 17,8 εκατομμυρίων ευρώ για τα διαφυγόντα κέρδη των επόμενων...
18 ετών. Η McDonalds αναφέρει στην αγωγή της ότι, με βάση το τροποποιημένο σχέδιο που υπέβαλε, το εστιατόριο "θα λειτουργούσε με σεβασμό για τους τοπικούς κανόνες, σερβίροντας ακόμη και τοπικά πιάτα".

Αποζημίωση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ ζητάει η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων McDonalds από τις δημοτικές αρχές της Φλωρεντίας επειδή την εμπόδισαν να ανοίξει υποκατάστημα σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης.

Τον Ιούνιο, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα απέρριψε το σχέδιο της McDonalds να ανοίξει εστιατόριο στην εμβληματική πλατεία Πιάτσα ντελ Ντουόμο. Ωστόσο η αμερικανική εταιρεία, που υποστηρίζει ότι τροποποίησε την αρχική πρότασή της σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς του δήμου, προσφεύγει τώρα στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Firenze Today», η αλυσίδα εστιατορίων υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων και ζητεί αποζημίωση 17,8 εκατομμυρίων ευρώ για τα διαφυγόντα κέρδη των επόμενων... 18 ετών. Η McDonalds αναφέρει στην αγωγή της ότι, με βάση το τροποποιημένο σχέδιο που υπέβαλε, το εστιατόριο «θα λειτουργούσε με σεβασμό για τους τοπικούς κανόνες, σερβίροντας ακόμη και τοπικά πιάτα».

«Αποδεχόμαστε πλήρως ότι η πολιτισμική κληρονομιά των ιστορικών κέντρων των ιταλικών πόλεων πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε διακρίσεις που βλάπτουν την ελευθερία των ιδιωτικών επενδύσεων χωρίς να ωφελούν κανέναν» σημειώνει η εταιρεία. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η αμερικανική εταιρεία στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες. Τον Οκτώβριο το σχέδιο της εταιρείας να ανοίξει υποκατάστημα σε πλατεία δίπλα στον Άγιο Πέτρο προκάλεσε την οργή του Βατικανού.


Πηγή: avgi.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive