Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

O «μαύρος Οκτώβρης» της εργασίας: 1.000.000 οι απλήρωτοι!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016
Σάλο προκάλεσε στους εργαζόμενους η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου ότι το ισοζύγιο απολύσεων – προσλήψεων ήταν.....
θετικό τον μήνα Οκτώβριο, όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους τον Οκτώβρη, άλλοι δουλεύουν απλήρωτοι επί μήνες, πολλοί αναγκάζονται να εμφανίζονται ως «μερικής απασχόλησης» ενώ δουλεύουν 10άωρα και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάνει τα «στραβά μάτια» ή και προστατεύει τους κακόπιστους εργοδότες! Το lionnews ξεκινά μία σειρά ρεπορτάζ για να αποτυπώσει τη (μεσαιωνική) εικόνα της εργασίας στην Ελλάδα του 2016.

“Μαύρος Οκτώβρης της Ανεργίας», ήταν ο μήνας που πέρασε, σύμφωνα με τον  Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας & Γραμματέα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ. «Είχαμε ρεκόρ απολύσεων», λέει στο lionnews, “με 82.000 περισσότερες αποχωρήσεις από προσλήψεις. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι στο Κυβερνητικό στρατόπεδο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, τα ψυχικά προβλήματα, τα προβλήματα υγείας και ο κοινωνικός αποκλεισμός θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας για τους ανέργους.


  • Blogroll

  • Blog Archive