Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Καταδικάστηκαν με 10 μήνες φυλάκιση τα 2 άτομα που κατηγόρησαν αστυνομικούς των ΜΑΤ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 24, 2016
Ανήμερα της ιστορικής επετείου μνήμης του Πολυτεχνείου το 2014, μια καταγγελία κι ένα βίντεο ήρθαν να προκαλέσουν αναστάτωση και νέα αρνητικά σχόλια για την ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ.....


Το βίντεο που δόθηκε μια ημέρα μετά τα γεγονότα  στη δημοσιότητα, έδειχνε μια διμοιρία των ΜΑΤ να επιτίθεται σε έναν υπάλληλο περιπτέρου στο κάτω μέρος της πλατείας Εξαρχείων, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος, τους πέρασε για ταραξίες. Αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται να κατηγορούν τους αστυνομικούς πως «έστησαν» όλο αυτό το σκηνικό της έντασης και της βιαιότητας προκειμένου να κλέψουν νερά από το ψυγείο του περιπτέρου. Τα ΜΑΤ υποστηρίζουν ότι έδωσαν λεφτά στον περιπτερά και εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει νερά.

Για την υπόθεση εκείνη είχε διαταχθεί ΕΔΕ που απάλλαξε από τις κατηγορίες τους αστυνομικούς και οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν μήνυση στους κατήγορους τους.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε  η δίκη των αστυνομικών κατά των 2 ατόμων που σύμφωνα με τους μηνυτές σπίλωσαν τη τιμή και την υπόληψη τους, με αποτέλεσμα η έδρα να κρίνει ως ένοχους για το αδίκημα της συκοφαντίας τους δύο πολίτες, στους οποίες επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή.

Η έδρα ρώτησε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τους 2 πολίτες, ένα άνδρα και μια γυναίκα για την καταγγελία τους και απάντησαν ότι  υπήρξε κλοπή υποστηρίζοντας τα εξής: "Ήρθαν οι αστυνομικοί  ν' αγοράσουν νερά, έβγαλαν και λεφτά να πληρώσουν. Εμείς αρνηθήκαμε λόγω ιδεολογίας. Στη συνέχεια ακολούθησε φασαρία και πήγαμε να πιάσουμε έναν από το λαιμό" κάνοντας και πάλι αιτιολογώντας την πράξη τους, επίκληση της ιδεολογικής τους θέσης- αντίθεσης ως προς την παρουσία των αστυνομικών.


Δείτε το επίμαχο βίντεο.


















bloko
  • Blogroll

  • Blog Archive