Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Έκρηξη που οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα σημειώθηκε σήμερα έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και είχε ως αποτέλεσμα να...
τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ώρες μετά τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε δέυτερη έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για 13 νεκρούς αστυνομικούς. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Ο Σοϊλού, που εκφωνούσε μια ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε μια συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις. H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.



Πηγή: mixanitouxronou.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive