Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016


Στις 9-1-2017 η δίκη του φαρμακοποιού που άδειασε έναν κουβά νερό πάνω σε αδέσποτο σκύλο για να τον διώξει (βίντεο)Στις 9 Ιανουαρίου 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του φαρμακοποιού ο οποίος σε βίντεο εμφανίζεται να ρίχνει ...
βρωμόνερα με κουβά προκειμένου να διώξει έναν αδέσποτο σκύλο ο οποίος κοιμόταν στο πεζοδρόμιο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία Μετεώρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.


Η δημοσίευση των δύο βίντεο έγινε μέσω facebook στις 3 Ιουνίου 2015 από τον Αντώνη Τσαλουχίδη, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του και τον φαρμακοποιό να διώχνει το σκυλί αδειάζοντας πάνω στο ζώο έναν ολόκληρο κουβά με νερό, σαπουνάδα και χλωρίνη, αλλά και την γυναίκα του – σε άλλη στιγμή – να ρίχνει νερό με το ποτήρι πάνω στον ίδιο σκύλο, που όπως θα δείτε και εσείς είτε απλά κοιμάται ή είναι ξαπλωμένο έξω από το κατάστημα τους. Μάλιστα όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Τσαλουχίδης, η δημοσίευση των βίντεο τότε προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στους πρωταγωνιστές που όχι μόνο τον απείλησαν αλλά τελικά του έκαναν και μήνυση.

Το θέμα φυσικά είχε προκαλέσει και την αντίδραση πολλών φιλόζωων οι οποίοι είχαν καταγγείλει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την κακοποίηση του ζώου και εξαιτίας του ντόρου ανακοίνωση είχε βγάλει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης που τόνιζε τα εξής: «δεν μας εκφράζει αυτή η συμπεριφορά του συναδέλφου που αποτελεί μεμονωμένο και καταδικαστέο περιστατικό. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να κάνουν το καθήκον τους».

Σύμφωνα με το όσα έγιναν γνωστά τότε ο φαρμακοποιός δήλωσε – σε συνέντευξη του – ότι έριξε μόνο νερό και αν αυτό είναι παράνομο θέλει να τιμωρηθεί, πως τα περιστατικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2014 και αυτό το έκαναν ο ίδιος και η γυναίκα του για διώξουν το αδέσποτο από το πεζοδρόμιο γιατί οι πελάτες τους δεν μπορούσαν να μπουν στο φαρμακείο καθώς το σκυλί συνήθιζε να κοιμάται έξω από την είσοδο του φαρμακείου τους.

Ο φαρμακοποιός αν και αρχικά δήλωνε μετανιωμένος τελικά κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αντώνη Τσαλουχίδη για την δημοσιοποίηση των βίντεο και την οικονομική ζημιά την οποία ισχυρίστηκε ότι υπέστη. Μάλιστα στη μήνυση ισχυρίζεται ότι δεν διώχνει το ζώο πετώντας του νερό με τον κουβά αλλά ότι το δροσίζει ρίχνοντας του με «ήπιο τρόπο» νερό επειδή είναι καλοκαίρι αν και σύμφωνα με το αυτόπτη μάρτυρα η χλωρίνη μύριζε από μακριά!

Θεωρούμε καθώς κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι μέσα στο νερό υπήρχαν και χημικές ουσίες (χλωρίνη) όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Τσαλουχίδης στο facebook το οποίο έχει καταγραφεί και στην κατάεση του – που θα μπορούσαν να βλάψουν πολύ σοβαρά τον σκύλο – ο φαρμακοποιός είναι πολύ πιθανό να αθωωθεί και αν καταδικαστεί θα αποτελεί τουλάχιστον για εμάς έκπληξη…

Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντιδράσεις ενός ζώου που τρομάζεις πετώντας του ακόμα και καθαρό νερό ή ό,τι άλλο, ενώ μάλιστα κοιμάται, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα για το ίδιο. Αν ένας σκύλος ή μια γάτα ή όποιο άλλο ζώο μπορείτε να σκεφτείτε τρομάξει, για να προστατευτεί και να αποφύγει τον κίνδυνο – άνθρωπο είναι πολύ πιθανό να τιναχτεί στην κυριολεξία μέσα στη μέση του δρόμου και π.χ. να χτυπηθεί από αυτοκίνητο.


zoosos
  • Blogroll

  • Blog Archive