Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ακριβότερο από 5 έως και 40 λεπτά, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, θα είναι από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς το αντίτιμο του διοδίου στους δύο μετωπικούς σταθμούς Αγίας Τριάδας και Μαυρομαντήλας, στο κομμάτι της εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) από τη Σκάρφεια έως τις Ράχες στον νομό Φθιώτιδας, μήκους 57 χλμ. Το τμήμα αυτό, κατασκευασμένο ως δημόσιο έργο στο παρελθόν, είναι...
ενταγμένο στη σύμβαση παραχώρησης του υπό κατασκευή «τυφλού» οδικού άξονα Ε65, από την Ξυνιάδα, πριν από τον Δομοκό, μέχρι τα Τρίκαλα.
Η αύξηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε., αποδίδεται «στη χρέωση του συνόλου των 57 χλμ. μετά και την προσθήκη του τμήματος Νέα Κοίτη Σπερχειού έως τη Ροδίτσα, περίπου 4 χλμ.».
Στον μετωπικό σταθμό Αγίας Τριάδας, ο πρώτος που ξεκίνησε να λειτουργεί και να εισπράττει από τα τέλη του 2010, τα διόδια για τα δίκυκλα, από 1,15 ευρώ, ανεβαίνουν στα 1,20 ευρώ, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, από 1,60 ευρώ, στα 1,75 ευρώ, για λεωφορεία και φορτηγά, από 4,10 ευρώ, στα 4,40, και για τα φορτηγά τεσσάρων και άνω αξόνων, από 5,75 ευρώ, στα 6,15 ευρώ.
Στον δεύτερο μετωπικό σταθμό της Μαυρομαντήλας αυξάνονται κατά δέκα λεπτά για τις μοτοσικλέτες, όπως και για τα Ι.Χ., κατά 30 λεπτά για λεωφορεία και κατά 40 λεπτά για τα μεγάλα φορτηγά.
Το αντίτιμο των διοδίων στα πλευρικά διόδια του Μώλου, όπως και στα πλευρικά διόδια του Καραβόμυλου, παραμένει ως έχει, με μείωση 5 λεπτών για τα μεγάλα φορτηγά. Ως έχει παραμένει το ύψος των διοδίων και στα πλευρικά της Αγίας Μαρίνας. Αντίθετα στα πλευρικά διόδια του Μπράλου (Θερμοπυλών) το αντίτιμο αυξάνεται από 10 έως 40 λεπτά, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος - π.χ για τα Ι.Χ., από 0,45 σήμερα, φτάνει τα 0,60 ευρώ.

ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive