Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τελευταίος βιασμός στο Παρίσι: Χωρίς συναίνεση της Σνάιντερ η ερωτική σκηνή με το βούτυρο

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016
Το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» αποτελεί μια....
εμβληματική ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Όμως οι αποκαλύψεις γύρω από την πιο γνωστή σκηνή της ταινίες, έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάντο Μπερτολούτσι παραδέχτηκε πως η ερωτική σκηνή του Μάρλον Μπράντο με την Μαρία Σνάιντερ, έγινε χωρίς τη συγκατάθεση της 19χρονης τότε πρωταγωνίστριας.

Ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη παραδοχή το 2013, δύο χρόνια μετά το θάνατο της Μαρία Σνάιντερ, μέσω μιας συνέντευξής του στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας. Ωστόσο η παραδοχή του δεν είχε πάρει δημοσιότητα μέχρι που αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και το Youtube.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Μπερτολούτσι, η διάσημη ερωτική σκηνή με το βούτυρο έγινε ύστερα από συνεννόηση του ίδιου με τον Μάρλον Μπράντο, ενώ αντίθετα η Μαρία Σνάιντερ είχε άγνοια. Στόχος τους ήταν η ηθοποιός να ξαφνιαστεί ώστε να δοθεί περισσότερος ρεαλισμός «να νιώσει ταπεινωμένη».

Όπως λέει υπήρξε απαίσιος απέναντι στην ηθοποιό γιατί δεν της είχε αποκαλύψει τι θα συμβεί. Συνεχίζοντας αναφέρει πως ήθελε να πετύχει την αντίδρασή της «ως γυναίκα και όχι ως ηθοποιό». «Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντον που δεν της το είπαμε» αναφέρει και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ήθελα να τα νιώσει».

Η ίδια η πρωταγωνίστρια, για την εν λόγω σκηνή, είχε εξομολογηθεί παλιότερα πως αισθάνθηκε ταπεινωμένη. Μπορεί να μην υπήρξε πραγματική διείσδυση, αλλά όπως είπε ένιωσε σαν να βιάστηκε.

«Ένιωσα ταπεινωμένη και ήταν σαν να με βίαζαν μαζί ο Μάρλον και ο Μπερτολούτσι. Μετά τη σκηνή, ο Μάρλον δεν με παρηγόρησε ούτε καν απολογήθηκε. Μου είπε μόνο "Μαρία, μην ανησυχείς, είναι μόνο μια ταινία. Ευτυχώς ήταν μόνο μια λήψη. Ακόμα κι αν αυτό που έκανε δεν ήταν αληθινό, έκλαιγα αληθινά δάκρυα», είχε πει το 2007 η Μαρία Σνάιντερ.

Όπως είχε πει πλέον γνωρίζει πως θα έπρεπε να καλέσει αμέσως τον ατζέντη της ή τον δικηγόρο της καθώς δεν μπορείς να αναγκάσεις έναν ηθοποιό να κάνει κάτι που δεν είναι γραμμένο στο σενάριο, κάτι που όμως τότε δεν ήξερε. Σημειώνεται πως η Σνάιντερ δεν έκανε ποτέ ξανά γυμνή σκηνή σε καμία από τις κινηματογραφικές της παρουσίες.

Η ανάρτηση της παραδοχής του Μπερνάντο Μπερτολούτσι έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργισμένες αντιδράσεις από κοινό και καλλιτέχνες.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive