Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δύο ακόμη πολύ σημαντικές αποφάσεις εκδόθηκαν με βάση το νόμο Κατσέλη.
Τις υποθέσεις υποστήριξε ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης.
Η πρώτη περίπτωση εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου. Πρόκειται για δύο συζύγους εκ των οποίων ο άνδρας άνεργος ενώ η γυναίκα του εργάζεται ως καθαρίστρια σε ταχυφαγείο στη Ναύπακτο με εισόδημα…
55 ευρώ το μήνα! Το ζευγάρι έχει 3 παιδιά, φοιτητές και τα τρία και ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα επιβίωσης.
Το ζευγάρι όφειλε σε δύο τράπεζες τα εξής ποσά:
2.183 ευρώ στην Εθνική, 140.000 ευρώ στον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας για στεγαστικό δάνειο. Το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβάλλουν στις τράπεζες για 24 χρόνια το ποσό των 55.000 ευρώ συνολικά, αφού δέχθηκε πως πρόκειται για δανειολήπτες που έχουν οικονομική αδυναμία. Φυσικά διασώζεται η κύρια κατοικία τους στη Ναύπακτο. Το Δικαστήριο ουσιαστικά διέγραψε χρέος 88.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 142.965 ευρώ που όφειλε η οικογένεια (ποσοστό διαγραφής οφειλής 62%).
Το δικηγορικό γραφείο του κ. Λιαρομμάτη χειρίστηκε άλλη μία σημαντική υπόθεση για λογαριασμό 56χρονης γυναίκας, διαζευγμένης με συνολική οφειλή σε τρεις τράπεζες 90.377 ευρώ.
Το Δικαστήριο έκρινε πως λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας της, δεν έχει τη δυνατότητα καταβολής στους πιστωτές της ούτε ένα ευρώ, και όρισε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ καταβολές για περίπου 18 μήνες, οπότε και θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση. Ο κ. Λιαρομμάτης σχολίασε: «Το Δικαστήριο ερμήνευσε ορθά το νόμο Κατσέλη και απέδωσε δικαιοσύνη στην άνεργη Πατρινή, κόντρα στις διάφορες αιτιάσεις που προβάλλονται σήμερα από τα ασφαλιαστικά ταμεία, όπως π.χ. τον ΟΑΕΕ, ότι δήθεν η υπαγωγή στο νόμο, των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των Ελλήνων είναι αντισυνταγματική. Και έκρινε ότι και οι υποχρεώσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, υπάγονται στο νόμο Κατσέλη».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση το Ειρηνοδικείο Πατρών «απαγορεύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ρύθμισης κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας».
  • Blogroll

  • Blog Archive