Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016


Αεροσκάφος Tupolev 154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με 93 επιβαίνοντες το οποίο κατευθυνόταν στη Συρία, συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, σε σημείο ανοικτά του Σότσι. Δεν υπάρχουν επιζώντες.
Το αεροσκάφος μετέφερε στη Συρία στρατιωτικό προσωπικό, μεταξύ τους τη διάσημη στρατιωτική χορωδία Αλεξάντροφ Ανσάμπλ, που θα πήγαινε στη ...
βάση του Χμεϊμίμ (Λαττάκεια).
Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί περίπου 6 χλμ ανοικτά του Σότσι. Εντοπίζονται σε βάθος 50 - 100 μέτρων ενώ κομμάτια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε όλη την ακτή. Προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται από τη θάλασσα. 
Το Τουπόλεφ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι. Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Γιατί συνετρίβη το αεροπλάνο
Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.
Οι επιβαίνοντες 
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, 84 επιβάτες, μεταξύ των οποίων μια μπάντα με μουσικούς μπαλαλάικα, χορωδία 50 ατόμων, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι και 8 μέλη του πληρώματος, που πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί.
Πρόκειται για την μουσική μπάντα Αλεξάντροφ Ανσάμπλ, ενώ στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν τρία συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών Channel One Russia, NTV, και Zvezda της Ρωσίας, που αποτελούνταν από έναν δημοσιογράφο, έναν οπερατέρ και έναν ηχολήπτη. Έγγραφα που ανήκαν στον δημοσιογράφο του Channel One ξεβράστηκαν στην ακτή.


Φωτογραφίες από τη διάσημη χορωδία

Το συνεργείο του NTV που επέβαινε στο αεροσκάφο




tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive