Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Νέο μπλόκο στις εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016
Ένα μικρό «Γολγοθά» θα πρέπει να ανεβαίνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να λαμβάνουν παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο....


Όπως προβλέπεται στο σχέδιο του μνημονίου, θα πρέπει μέχρι το Μάρτιο να έχει καταρτίσει ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών για τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων σε διαγνωστικές εξετάσεις το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο το σύστημα θα δίνει προέγκριση των επισκέψεων σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα.

Σκοπός είναι να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τις δομές του ΠΕΔΥ και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ανάλογά όμως με το χρόνο αναμονής που χρειάζεται για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, και εφόσον οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κλείσουν εκεί ραντεβού, τότε μόνο θα δίνεται παραπεμπτικό για πρόσβαση σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Περιορισμοί πάντως αναμένονται και σε ότι αφορά στον ΕΣΥ.  Και αυτό γιατί έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει καταρτιστεί το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα στηρίζεται στα ιατρεία της γειτονιάς και στον οικογενειακό γιατρό .Αυτό θα είναι το πρώτο και απαραίτητο στάδιο από το οποίο θα περνούν οι ασθενείς για να παραπέμπονται στη συνέχεια για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και δομές του ΠΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό οι θεσμοί έχουν ζητήσει να υπάρχει πλήρης ιατρικός φάκελος ανά ασθενή, όπου θα καταγράφονται οι διαγνωστικές εξετάσεις που έχει πραγματοποιήσει, τα φάρμακα που λαμβάνει, ειδικά όταν πρόκειται για θεραπείες υψηλού κόστους, οι ιατρικές επισκέψεις και οι νοσηλείες σε δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια. Έτσι με βάση το ιατρικό αυτό αρχείο, είτε θα δίνεται στους ασφαλισμένους η έγκριση για τη διενέργεια επιπλέον ιατρικών πράξεων, είτε ο ΕΟΠΥΥ θα βάζει φρένο στις επιπλέον παροχές Υγείας που καλύπτει.

















dikaiologitika
  • Blogroll

  • Blog Archive