Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τα σκάνδαλα του 2016

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017

ΟΣΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΑ Ή ΗΘΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ...


Αν νομίζετε ότι τα σκάνδαλα έχουν μόνο χρώμα...ροζ, πλανάσθε πλάνην οικτράν! Έχουν και χρώμα «πράσινο», «κίτρινο», «μπλε» και «κόκκινο»... Γενικώς είναι ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ! Το περίεργο στην ιστορία είναι ότι, πλέον οι Έλληνες δεν σοκάρονται με τίποτα! Έχουν ακούσει και έχουν ζήσει τόσα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, που τα αντιμετωπίζουν μόνο με...γέλιο και ειρωνεία!

Μία φορά και έναν καιρό, τα σκάνδαλα έριχναν κυβερνήσεις, πλέον τις... συντηρούν!

Το... σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών: Καλογρίτσας

Για πρώτη φορά το ευρύ κοινό άκουσε το όνομά του, όταν έβαλε υποψηφιότητα για να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες (για την ακρίβεια, ο γιος του έβαλε...) Μέχρι τότε, κανείς δεν ήξερε τον Χρήστο Καλογρίτσα. Έναν μεγαλοεργολάβο δημοσίων έργων, που πολλοί ήθελαν να είναι «ευνοημένος» από τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρεί με ένα... αρκετά διάτρητο πόθεν έσχες να γίνει καναλάρχης... Πολλές και απανωτές ήταν οι αποκαλύψεις για το πρόσωπο τόσο του πατέρα, όσο και του υιού Καλογρίτσα. Τα συμπεράσματα δικά σας...  

kalogritsas

Υποψήφιος καναλάρχης με... διάτρητο πόθεν έσχες!

Το πρωτοφανές στην ιστορία είναι ότι για να πετύχει τον στόχο του και να γίνει καναλάρχης, δεν δίστασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του σαν περιουσιακό του στοιχείο, οικόπεδα φίλου του! Αποκάλυψη σοκ! Σκάνδαλο! Και εδώ, αναρωτιέται κανείς: Συγκάλυψε κανείς το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα; Ποιος το υπέγραψε και νομιμοποίησε μια τέτοια απάτη; Ο πρωθυπουργός γνώριζε αυτό το σκάνδαλο; Αποτελεί πολιτικό ή ποινικό αδίκημα, η αποδοχή τέτοιων πόθεν έσχες από την κυβέρνηση;

Η εταιρία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου φέρεται να έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς για το οποίο είχε βάλει ενέχυρο το περίφημο οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη! Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρήσει ο κ. Καραμπάτσος στον κ. Καλογρίτσα και εμφανίστηκε στο πόθεν έσχες του τελευταίου στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών.

Σκάνδαλο μεγατόνων: «Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα»- «Εμείς όμως θα τα... κρατήσουμε στο εξωτερικό»!

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2016, και τα πόθεν έσχες των πολιτικών προκαλούν. Αριστεροί πολιτικοί με τεράστια περιουσία και μεγάλες καταθέσεις, που θα ζήλευε ο καθένας. Δημοσιεύματα «δίνουν και παίρνουν» για τα αστρονομικά ποσά που ακούγονται! Εάν με ρωτάτε, το σκάνδαλο στην ιστορία των πόθεν έσχες είναι άλλο...
vouli

Παροτρύνουν» τον κόσμο να φέρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες του εξωτερικού, ενώ εκείνοι δεν τα έχουν ακόμα επαναπατρίσει!

Είναι γεγονός ότι πέσαμε κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν, διαβάσαμε τα πόθεν έσχες Αριστερών πολιτικών... Γερά πορτοφόλια.. Γερές τσέπες. Καλά κάνουν οι άνθρωποι αν τα βγάζουν με τίμιο τρόπο. Αυτό όμως, που δεν ανέχεται ένας Έλληνας φορολογούμενος πολίτης είναι να τον παροτρύνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να επαναπατρίσει τις καταθέσεις του, και οι πολιτικοί μας να διατηρούν χρήματα στο εξωτερικό! Αυτό θα πει «πατριωτισμός»!

Αυτοί οι βουλευτές και υπουργοί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό

1. Ζεύγος: Ράνια Αντωνοπούλου(Αναπληρώτρια Υπουργός  Εργασίας)/ Δημήτρης  Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας)
διατηρούν καταθέσεις 3.147.542 δολαρίων ΗΠΑ στις τράπεζες JB MORGAN και HSBC.
2. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  δήλωσε καταθέσεις 27.175 αγγλικών λιρών σε τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας. 
3. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου, διατηρεί καταθέσεις ύψους 636.000 ευρώ, εκ των οποίων  τα οποία 159.382 ΕΥΡΩ στην τράπεζα USB της Ελβετίας.
4. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου  δήλωσε καταθέσεις 97.112 αγγλικών λιρών σε τράπεζα της Μ. Βρετανίας.
5. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Δουζίνας δήλωσε καταθέσεις ύψους 71.406 λιρών Αγγλίας σε τράπεζα της Μ. Βρετανίας. 
6. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μαρδάς δήλωσε καταθέσεις 50.000 ευρώ σε τράπεζα του  Βελγίου.
7. Σε γαλλική τράπεζα διατηρεί καταθέσεις  45.000 ευρώ, ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
8. Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε ότι διαθέτει καταθέσεις ύψους 23.000 δολαρίων στις ΗΠΑ στην Bank  Of  America. 

Όταν ένα σκάνδαλο... επαναλαμβάνεται!- Οι φοροαπαλλαγές, η... φυλακή, ο Τσίπρας και ο Καμμένος!

Αυτή η περίφημη φορολόγηση των εφοπλιστών, που έμεινε στα λόγια! Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να κόψει συντάξεις, ΕΚΑΣ, να υπερφορολογήσει τους Έλληνες πολίτες και να τους επιβάλλει ένα σωρό χαράτσια, αλλά επέλεξε να αφήσει «φορολογικά αλώβητους» τους Έλληνες εφοπλιστές! Άλλη μία δέσμευση του πρωθυπουργού που δεν έγινε ποτέ πράξη! Αυτό που «επισφράγισε» το υπέρτατο «κρεσέντο λαϊκισμού» ήταν μία δήλωση του συνέταιρου, Πάνου Καμμένου. «Θα μπουν φυλακή όσοι χρέωσαν τον ελληνικό λαό με τα θαλασσοδάνεια που πήραν με πενιχρές εγγυήσεις!», έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αλέξης Τσίπρας ο «κολλητός φίλος» των εφοπλιστών!!!
tsipras
Τόσο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όσο και η Le Monde σχολίαζαν κατά την διάρκεια του έτους την «μετάλλαξη» του Έλληνα πρωθυπουργού, και αναρωτιόντουσαν εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος με εκείνον που εμφανίζονταν μπροστά στους ψηφοφόρους του και τους υποσχόταν «δικαιοσύνη στη φορολόγηση των εφοπλιστών»!

Το αστείο στην ιστορία είναι ότι, ένας πλοιοκτήτης στα Posidonia (την μεγάλη φιέστα των εφοπλιστών που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια) χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση του αριστερού κόμματος ως «τη φιλικότερη προς τους εφοπλιστές τα τελευταία έξι χρόνια». Και το προκλητικό καθεστώς της πλήρους φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών, συνεχίζεται προκλητικά....

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα: « οι πλοιοκτήτες ή σε περίπτωση που το πλοίο ανήκει σε ημεδαπή ή αλλοδαπή εταιρεία οποιουδήποτε τύπου, οι μέτοχοι και οι εταίροι αυτής , απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο για το εισόδημα που προέρχεται από τα κέρδη της εκμεταλλεύσεως του πλοίου»! Αυτό θα πει κυβέρνηση της Αριστεράς!
efoplistes
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται... Από το 2002, τουλάχιστον 140 δισεκατομμύρια ευρώ της εφοπλιστικής βιομηχανίας δεν έχουν φορολογηθεί! Τροφή για σκέψη: Εάν φορολογούσαν αυτά τα χρήματα, είναι σίγουρο ότι θα μειώνονταν δραστικά οι οικονομικές υποχρεώσεις της υπερχρεωμένης Ελλάδας...
  • Blogroll

  • Blog Archive