Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Eνα ακόμη θύμα των Μνημονίων, του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της έντασης της πολεμικής προετοιμασίας
Άλλος ένας νέος άνθρωπος από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έφυγε νωρίς.
Πρόκειται για 43χρονο Υπαξιωματικό που υπηρετούσε στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, που ....αναχώρησε ξαφνικά τα ξημερώματα.
Όπως μεταδίδουν ιστοσελίδες από την περιοχή της Μαγνησίας, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία, ένας 43χρονος υπαξιωματικός του Στρατού, που υπηρετούσε στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλες τις ενδείξεις ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο κάτοικο Ν. Ιωνίας. Ο άτυχος υπαξιωματικός ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί ηλικίας 15 χρονών.
Ο άτυχος αρχιλοχίας, που υπηρετούσε στην 32 ΙΜΑ (32η Ιλαρχία Μέσων Αρμάτων), σύμφωνα με όσα αναφέρουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του και σηκώθηκε για να πιει νερό. Εκείνη τη στιγμή, σωριάστηκε στο έδαφος, κατά πάσα πιθανότητα από ανακοπή καρδιάς.
Ο θάνατος του άτυχου στρατιωτικού βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους συναδέλφους του και όσους τον γνώριζαν.
Ο 43χρονος αρχιλοχίας είναι ένα ακόμη θύμα της τρομερής ενταντικοποίησης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα ακόμη θύμα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της έντασης της πολεμικής προετοιμασίας που δολοφονεί και σε καιρό διακρατικής ειρήνης, αλλά συνεχούς ταξικού πολέμου.
Ο 43χρονος Αρχιλοχίας είναι ένα ακόμη θύμα των Μνημονίων και των επώδυνων μέτρων που έχουν πλήξει με δραματικό τρόπο φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.
Όπως έχουμε επισημάνει οι Αυτοκτονίες και οι αιφνίδιοι θάνατοι στον στρατό έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
"Πρώτον: πλέον αυτοκτονούν συχνότερα οι μόνιμοι και πιο συγκεκριμένα τα χαμηλόβαθμα στελέχη, επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί.
Δεύτερον: το μακάβριο φαινόμενο εντοπίζεται σε όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων-Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, σε όλη την επικράτεια –από τον Έβρο μέχρι τη Μύκονο, από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μέχρι την Κρήτη και τα ΧΩΚ!
Τρίτον: αφορά τους χαμηλόβαθμους μόνιμους, τους εθνοφύλακες, Πολιτικό Προσωπικό των Ε.Δ., τους απόστρατους στρατιωτικούς και τους φαντάρους. Κανένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός δεν συμπεριλαμβάνεται.
Τέταρτον: είναι όλοι τους θύματα της κρίσης και των άγριων περικοπών. Έχει προηγηθεί η απώλεια της εργασίας και η αδυναμία συντήρησης της οικογένειας, η απόλυση, η προσβλητική έξωση από την ενοικιαζόμενη εστία, η αδυναμία υποστήριξης της βαρύτατα ασθενούς μητέρας κλπ.
Πέμπτον: πρόκειται για ηλικίες από τα 25 μέχρι τα 43 χρόνια κυρίως, περίοδο με μεγάλες οικογενειακές προσδοκίες και υποχρεώσεις, όπου σε πνίγουν τα χρέη και οι φόροι. Πλέον καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι μόνιμοι έχουν ανάγκη την συνδρομή της Εκκλησίας, φίλων και συγγενών, ενώ δυστυχώς έχουν διαπιστωθεί και περιστατικά παραβατικότητας-κλοπή από στρατιωτικό εν ενεργεία ειδών πρώτης ανάγκης σε SUPER MARKET!
Έκτον: η απειλή της αυτοκτονίας στοχοποιεί φυσικά και τους συναδέλφους φαντάρους.
ΚΡΙΣΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους φίλους και συναδέλφους του άτυχου 43χρονου Αρχιλοχία. 
Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Διεκδικώντας και κατοχυρώνοντας στην πράξη τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό.
Ή Εμείς Ή Αυτοί«!
Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν. 
»Πρέπει να τους Σταματήσουμε. 
Δεν είναι Σύνθημα. 
Είναι πλέον όρος επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive