Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μετά από την καταγγελία την οποία αναγκάστηκε να κάνει δύο φορές η Ρωξάνη Τσανίδη στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας ....
Βόλου ο ιδιοκτήτης του σκυλιού - που είχε το ζώο του αλυσοδεμένο μέσα στα χιόνια και εκτεθειμένο στο πολικό ψύχος χωρίς τίποτα να το προστατεύει, ενώ το άφηνε και χωρίς τροφή, νερό - τελικά το μετέφερε σ’ ένα υπόστεγο στην αυλή του στην οδό Κονδύλη στον Βόλο της Μαγνησίας και απλά του μάκρυνε την αλυσίδα του μαρτυρίου του.

Πόση επιείκεια να δείξεις σε αυτό που είχε έτσι τον σκύλο του όλες αυτές τις μέρες;

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης και βασανιστής του ζώου γλύτωσε και τα πρόστιμα γιατί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Βόλου θεώρησε – «επειδή είναι δύσκολοι καιροί» – ότι δεν πρέπει να βεβαιώσει τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση, την απουσία μικροτσίπ, κ.ο.κ. αν και οι αρχικές συστάσεις τους δεν έπιασαν τόπο και το σκυλί έμεινε στην ίδια κατάσταση εκτεθειμένο στον παγετό...

Η κα Τσανίδη, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν αμέσως όταν στις 12 Ιανουαρίου τους κάλεσε στο τηλέφωνο ζητώντας την βοήθεια τους καθώς διαπίστωσε ότι ο γείτονας της συνεχίζει να βασανίζει το ζώο του αφού το είχε δεμένο όπως βλέπετε μέσα στα χιόνια. Μάλιστα όπως είναι φανερό οι ένοικοι του σπιτιού είχαν σκουπίσει όλο το χιόνι από την αυλή τους και το είχαν σπρώξει στο μοναδικό σημείο που μπορούσε να σταθεί το ζώο με αποτέλεσμα ο Μαξ να έχει και διάρροια από το κρύο.

Η κα Τσανίδη, όπως μας εξήγησε, είχε κάνει επανειλημμένα παρατήρηση στον ιδιοκτήτη του ζώου καθώς το έχει αυτό το πολύ φιλικό τσομπανόσκυλο δεμένο με αυτή την τόσο κοντή αλυσίδα επί τρία χρόνια. Το ζώο από την αλυσόδεση ενώ είναι εξαιρετικά φιλικό συνέχεια χτυπιότανε πάνω στο τοιχίο του μπαλκονιού με αποτέλεσμα συχνά να τραυματίζεται στην προσπάθεια του να λυθεί. Ο ιδιοκτήτης και βασανιστής του ποτε δεν έλυνε τον σκύλο, ώστε να κινηθεί ελεύθερα στην περιφραγμένη αυλή του και δεν τον έβγαζε ποτέ βόλτα, μάλιστα σε ό,τι και να του είχε πει η καταγγέλλουσα και γειτόνισσα του της απαντούσε λέγοντας ότι το σκυλί «δεν έχει ανάγκη».

Οι αστυνομικοί στις 12 Ιανουαρίου μετέφεραν τον συγκεκριμένο άνδρα στο Α.Τ. της Νέας Ιωνίας αφού διαπίστωσαν και μόνοι τους την κακοποίηση του ζώου.  Εντούτοις η προσαγωγή στο τμήμα δεν έγινε σύλληψη και δεν του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο και δεν σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του παρά τα οφθαλμοφανή επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς βρήκαν τον Μαξ όπως τους είχε περιγράψει η κα Τσανίδη.

Μάλιστα την επόμενη μέρα στις 13 Ιανουαρίου το σκυλί παρέμενε στην ίδια θέση μέσα στον πάγο πάνω στα κόπρανα και στα ούρα του μ’ έναν άδειο κουβά και πάλι χωρίς τροφή. Η κα Τσανίδης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι την δεύτερη φορά πήγε η ίδια στο Α.Τ. της Νέας Ιωνίας και μπροστά της κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του σκύλου ο οποίος δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί…

Η «συμμόρφωση» τελικά ήταν εξής: Στον Μαξ έβαλε μικροτσίπ, και τον έδεσε με λίγο μακρύτερη αλυσίδα, στο υπόστεγο που βάζει το όχημα του ενώ μάλιστα του έβαλε και ένα χαλάκι, που όπως είπε το έβγαλε από το σπίτι του! Μάλιστα δήλωσε την κα Τσανίδη που συνεχίζει να ταΐζει το ζώο – γιατί να είναι σίγουρη ότι αυτό τουλάχιστον τρέφεται – ότι δεν θέλει πια τον σκύλο, και να φροντίσει αυτή να του βρει κάποιον να τον πάρει και γρήγορα μάλιστα!

Αυτόν τον άνθρωπο, που κακοποιεί έτσι αυτό το ζώο – μάλιστα σύμφωνα με την κα Τσανίδη το σκυλί έχει και κομμένα αυτιά με ψαλίδι – η Αστυνομία ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ και εις βάρος ΔΕΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Αφού λοιπόν οι πράξεις του δεν έχουν καμιά συνέπεια γιατί να μην το ξανακάνει; Η επιείκεια σαφέστατα και είναι μέρος και διαδικασία της απονομής δικαίου, όμως η χρήση της θα πρέπει να οδηγεί στη συμμόρφωση και όχι στην ασυδοσία.








zoosos

  • Blogroll

  • Blog Archive