Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τι είσαι όταν αρπάζεις κουβέρτες αστέγων;

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2017
Κρύο και ο άστεγος έχει μόνο ένα έναν τρόπο κάπως να το αντιμετωπίσει: Τις κουβέρτες του....
Στο Ντένβερ των ΗΠΑ η αστυνομία αποφάσισε πως ο άστεγος μπορεί να κάνει και χωρίς αυτές. Δείτε το βίντεο όπου οι αστυνομικοί …χαλαρά αρπάζουν τις κουβέρτες αστέγων.

Οι άστεγοι  κατασκήνωσαν έξω από το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι, γιατί η αστυνομία τους είχε διώξει από άλλη περιοχή. Όπως διαβάζουμε στο periodiko.gr (σε δημοσίευμα του οποίου βρήκαμε το βίντεο και τις λεπτομέρειες) η αστυνομία πήρε τις κουβέρτες ισχυριζόμενη ότι χρειάζονται… ως «αποδεικτικά στοιχεία σε τρέχουσες υποθέσεις κατά ιδιωτών»!

Ο δήμαρχος του Ντένβερ, Michael Hancock, δήλωσε στο 9NEWS, πως «η κατάσχεση κουβερτών και σκηνών δεν είναι μια διαδεδομένη πρακτική του αστυνομικού τμήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρχαν τρία άτομα που διαμαρτύρονταν και είχαν κατασκηνώσει έξω μπροστά από το δημαρχείο». Να σημειωθεί πως παρόλο που οι αρχές ισχυρίζονται πως «υπάρχουν εκατοντάδες κρεβάτια για τους άστεγους, ακόμη και τις πιο κρύες νύχτες» η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στους χώρους αυτούς υπάρχουν προβλήματα με τη στοιχειώδη ασφάλεια τους, αλλά και περιοριστικοί όροι για τη χρήση..

Στο ερώτημα του τίτλου μας (Τι είσαι όταν αρπάζεις κουβέρτες αστέγων;) υπάρχουν πολλές ενστικτώδεις απαντήσεις με αρκετούς χαρακτηρισμούς. Απαντήσεις υπάρχουν και για εκείνους που υλοποιούν τέτοιες εντολές και, προφανώς, και για εκείνους που τις δίνουν. Όποιο χαρακτηρισμό και να βρει κανείς ένα είναι σίγουρο: Έχουν ξεκόψει από το ανθρώπινο είδος.\info-war
  • Blogroll

  • Blog Archive