Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Οι ταξιτζήδες της Νέας Υόρκης διδάσκουν Αλληλεγγύη και Διεθνισμό

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017
Από προχθές το βράδυ, χάος επικρατεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια των Η.Π.Α., από την άμεση δράση και τις διαδηλώσεις ενάντια στο προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα, μουσουλμάνων πολιτών από...
εφτά χώρες του Αραβικού κόσμου και καθιερώνεται ένα σύστημα υπερανακρίσεων  από τις υπηρεσίες, με ερωτήσεις όπως: “ποια είναι η γνώμη σου για τον Ντόναλντ Τραμπ;”Οι πρωτοφανείς μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης κατάφεραν να αποκλείσουν αεροδρόμια σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βοστόνη και αλλού. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Συμμαχία των Εργατών Ταξί της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο συνδικάτο του κλάδου στη πόλη, εξέδωσε ανακοίνωση αλληλεγγύης στους μουσουλμάνους πολίτες και κήρυξε απεργία στα τερματικά των αεροδρομίων της πόλης: Δήλωση της NYTWA σχετικά με την Απαγόρευση στους Μουσουλμάνους

"Οι επαγγελματίες οδηγοί, έχουν είκοσι φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν εν ώρα εργασίας, από όλους τους υπόλοιπους εργάτες. Προωθώντας την μισαλλοδοξία, μέσω του αντισυνταγματικού και απάνθρωπου προεδρικού διατάγματος, με το οποίο απαγορεύονται οι Μουσουλμάνοι από εφτά χώρες, ο πρόεδρος θέτει τους επαγγελματίες οδηγούς σε περισσότερο κίνδυνο από οσο έχουν υπάρξει από την 9/11, όταν τα εγκλήματα μίσους ενάντια σε μετανάστες εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Ως μέλη μια οργάνωσης που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από Μουσουλμάνους, μιας εργατικής δύναμης που είναι σχεδόν εξολοκλήρου μεταναστευτική και ενός κινήματος της εργατικής τάξης που έχει τις ρίζες του στην υπεράσπιση των καταπιεσμένων, λέμε όχι σε αυτή την απάνθρωπη και αντισυνταγματική απαγόρευση.

Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά, πως όταν η κυβέρνηση προωθεί την εξόφθαλμη Ισλαμοφοβία και η ρητορική μίσους ξεχύνεται από τις τρύπες των νταήδων, τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται και οι οδηγοί υποφέρουν. Οι Σικχ και τα υπόλοιπα μέλη μας καφέ ή μαύρου χρώματος, υποφέρουν επίσης από την αντιμουσουλμανική βία.

Σήμερα, οι οδηγοί ενώνονται με την διαδήλωση στο αεροδρόμιο JFK, υποστηρίζοντας όλους εκείνους που κρατούνται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο, εξαιτίας της αντισυνταγματικού διατάγματος του Τραμπ. Οι οδηγοί είναι αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες που έρχονται στην Αμερική, αναζητώντας την ειρήνη και την ασφάλεια και με όσους απλά προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ύστερα από το ταξίδι τους στο εξωτερικό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους φιλήσυχους γείτονες μας, ενάντια σε αυτό το απάνθρωπη και αντισυνταγματική πράξη καθαρής μισαλλοδοξίας."
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πολυεθνική εταιρεία Uber προχώρησε σε απεργοσπαστικές πρακτικές, ύστερα από την ανακοίνωση των εργατών ταξί.


Πηγή: provo.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive